maj 1, 2024

Štajerski val praznuje že 71 let!

1. maj ni le praznik dela, je tudi rojstni dan Radia Štajerski val

Štajerski val je bil ustanovljen je bil leta 1953 v Društvu ljudske tehnike Šmarje pri Jelšah, danes pa deluje v Šentjurju. Velja za najstarejšo lokalno radijsko postajo v Sloveniji in letos piha že 71. svečk na torti.

Rojstnodnevno torto so nam tokrat spekli v Slaščičarni Jelka.

Radijci Štajerskega vala smo z vami poslušalci povezani na različne načine, najraje pa, ko se vidimo v živo in vas tudi ujamemo pred naš mikrofon. Tako smo vas v teh, za nas še posebej prazničnih dneh, povprašali, kje je Štajerski val vaš sopotnik: 

 

In kaj vam je pri našem vašem radiu najbolj všeč?



Za del radijske ekipe, ki je danes delovna, je današnji praznični dan prav prijeten. Obiskali so nas člani Pihalnega orkestra Šentjur in nam zaigrali prvomajsko budnico.


Posladkali smo se s torto, ki so nam jo spekli v Slaščičarni JELKA v Dolgi Gori in tudi nazdravili s penino. Dopoldanska dežurna radijska ekipa Jasmina Levičar, Vid Palčnik in Nina Slak, ki se jim je pridružila programska direktorica Greta Kokot Rajković. Popoldne prevzame Uroš Rober.

Na današnji praznični dan je Jasmina pred mikrofon povabila programsko direktorico Štajerskega vala Greto Kokot Rajković. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.



Našemu slavljencu pa so nazdravili in voščili tudi naši poslušalci in prijatelji, ki se te dni s turistično agencijo Relax Turizem in Štajerskim valom potepajo ob morju, Tokrat nam mahajo iz Dubrovnika. 



71. rojstnemu dnevu radijci ne bomo nazdravili le danes, pač pa ga že in ga še bomo obeležili na več dogodkih, ki se bodo še zvrstili. Naslednja priložnost za skupno druženje bo čez natanko mesec dni, 1. junija, ko v Rogaški Slatini skupaj s Kozmetiko Afrodita pripravljamo 7. Afroditin tek s Štajerskim valom. Tekli bomo, hodili, vozičkali, se družili in zabavali. Poskrbeli bomo, da bomo na različne načine tudi čez poletje ostali v stiku z vami, tudi preko naših potepanj v sodelovanju z Relax Turizem. Jesen bo tu, kot bi mignil in 20. septembra bomo skupaj zažurali na Šentjurfestu v Šentjurju, 22. novembra pa se znova družili v Podčetrtku na Večeru s prijatelji.

Priložnosti za ustvarjanje novih spominov, ki se bodo zapisali v zgodovino našega radia, bo torej še veliko! Na današnji 1. maj, ki tudi uradno velja za rojstni dan našega radia, pa vam nazdravljamo preko naših radijskih valov, družbenih omrežij ter spletne strani, se sladkamo z odlično torto, ki so nam jo spekli v Slaščičarni Jelka v Dolgi Gori in se malo spominjamo še tudi lanskega, jubilejnega leta, ko smo praznovali 70-letnico. Spomine si lahko na spodnjih povezavah prikličete tudi vi, v galeriji pa si poglejte še nekaj foto utrinkov današnjega prazničnega dne.

POVEZANI PRISPEVKI:

70 let Radia Štajerski val

S slavnostnim koncertom v Šmarju smo proslavili 70-letnico Štajerskega vala
 

Galerija slik