maj 25, 2021

Tudi ljubiteljska kultura nosi breme tega časa

Ljubiteljska kultura, ki ji namenjamo ta teden, je močno prepletena s slovensko družbo, pravi vodja Tedna ljubiteljske kulture Maja Papič.

Največ ljudi, ki se ukvarja z ljubiteljsko kulturo, sodeluje v pevskih sestavih. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

V Tednu ljubiteljske kulture smo, ki letos v ospredje postavlja literarno ustvarjanje. Kot pravi vodja projekta na Javnem skladu za kulturne dejavnosti Maja Papič, je ljubiteljska kultura v Sloveniji zelo razširjena. V svojem prostem času je namreč v okoli 5 tisoč društvih in skupinah v kulturi dejavnih kar 110 tisoč ljudi. Pri tem dodaja, da se ljudje največkrat odločijo za petje v zborih ali drugih pevskih sestavnih. A tudi ljubiteljska kultura, kjer je druženje zelo pomemben vidik ustvarjanja, občuti breme trenutnega časa, pravi:

S Tednom ljubiteljske kulture pa se želijo pokloniti vsem ustvarjalcem. In kaj prinaša v naših krajih? V Celjski kulturnici se bodo jutri podali v pisan svet poezije in glasbe z Matejo Mohorko, preko spleta boste lahko prisluhnili, kako skladati ljudske skladbe, v četrtek pa se na Tinskem odpira razstava del, ki so nastala na slikarski koloniji na Tinskem. Vse dogodke najdete na spletni strani Tedna ljubiteljske kulture, podrobnosti pa najdete tudi v spodnjem pogovoru z Majo Papič. (TMG)

Datoteke

TLK_2505