junij 9, 2023

Zgodbe narave Bistrice ob Sotli

Kulturno društvo Legende je v sodelovanju s Knjižnico Bistrica ob Sotli razpisalo Medgeneracijski fotografsko pripovedovalski natečaj JAZ in NARAVA. Natečaj organizirajo v sklopu študijskega krožka Zgodbe narave Bistrice ob Sotli. Na natečaj lahko foto utrinke narave z zgodbami prijavita po dve osebi, med katerima je vsaj 15 let starostne razlike.

Na Medgeneracijsko fotografsko pripovedovalskem natečaju zbirajo fotografije narave Bistrice ob Sotli z zgodbo. (Foto: Janja Sivec)

Rdeča nit natečaja JAZ IN NARAVA je narava širšega območja Bistrice ob Sotli. Sodelujoči lahko na natečaj, ki ga organizirata Kulturno društvo Legende iz Grobelnega in Knjižnica Bistrica ob Sotli, pošljejo fotografije narave Bistrice ob Sotli z zgodbo. Posebnost natečaja je, da lahko na njem sodelujejo pari, torej po dve osebi, med katerima je vsaj 15 let starostne razlike. En sodelujoči mora biti ob tem mladoleten, pojasnjuje predsednica društva Legende Janja Sivec:


Predvsem bi si želeli v fotografijah in zgodbi začutiti odnos do narave oz. sledi, ki jih pušča človek v naravi ali obratno, kako je narava zavzela nazaj človekovo ustvarjanje, razlaga Janja Sivec:

Komisija, ki jo sestavljajo Žiga Lah Koštomaj, Janja Sivec in Andrej Čepin, bo prispelo gradivo para ocenjevala kot celoto fotografije narave z zgodbo Bistrice ob Sotli, še izpostavlja predsednica društva Legende:

Natečaj je odprt do 1. julija. Strokovna komisija bo najboljša dela objavila 1. avgusta. Najboljše fotografije bodo prejele nagrado, vrednostni bon za letne aktivnosti na Celjski koči. Ostale izpostavljene zgodbe bodo prejele praktične nagrade. Razglasitev zmagovalnih fotografij in podelitev nagrad bo v začetku septembra v prostorih knjižnice Bistrica ob Sotli, kjer bodo najboljša dela predstavili tudi na razstavi. Zgodbe narave bodo objavljene tudi na spletni strani KD Legende ter družbenih omrežjih KD Legende in Knjižnice Bistrica ob Sotli. (SP)
 Kot del natečaja in refleksije na poslane fotografije mora par pripraviti tudi zgodbo, ki ni daljša od 150 besed. (Foto: Janja Sivec)