maj 8, 2024

Veronika in Friderik se vračata na celjski grad

Na celjski Stari grad se po štirih letih premora vrača muzikal Veronika Deseniška. Zgodba o nesrečni ljubezni Friderika II. in Veronike bo doživela štiri uprizoritve.

Kulisa celjskega Starega gradu spektaklu doda še prav posebno noto. (Foto: FB Veronika Deseniška - muzikal mesta ljubezni)

Premiera muzikala Veronika Deseniška je bila julija leta 2016, utrinke si lahko ogledate TUKAJ. Ustvarjalci so z njim v Celje in na odre drugod po državi privabili več kot 25 tisoč gledalcev. Scenarij za predstavo o slavni legendi dinastije celjskih grofov ter zgodbo o nesrečni ljubezni Friderika II. in Veronike je spisal Janez Usenik, glasba je delo celjskega skladatelja Leona Firšta. V glavni vlogi Veronike bo tudi po štirih letih nastopila Eva Černe Avbelj, ob njej bodo še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Kot sporočajo iz Hiše kulture Celje, ki je ustvarila muzikal, se bo ekipi letos prvič pridružil tudi tenorist Gregor Ravnik.

Andreja Kukovič se je ob napovedi ponovitev pogovarjala z Evo Černe Avbelj:


Eva Černe Avblej bo znova Veronika. (Foto: FB Veronika Desniška - muzikal mesta ljubezni)

Napovedane so štiri uprizoritve muzikala, in sicer 28. in 29. junija ter 4. in 5. julija, vse bodo na Starem gradu. Vstopnice že lahko kupite v Turistično-informacijskem centru Celje, na bencinskih servisih, v trafikah, trgovinah Big Bang in na Eventimu.