Marjan Mačkošek novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije

26.05.2015

Gospodarsko zbornico Slovenije bo prihodnji dve leti vodil direktor podjetja Štore Steel Marjan Mačkošek. Foto: GZS

Gospodarska zbornica Slovenije je dobila novega predsednika. Prihodnji dve leti jo bo vodil Marjan Mačkošek, direktor podjetja Štore Steel. 

Izzivi gospodarstva predvsem v enakopravnosti vseh deležnikov
Kljub rahli gospodarski rasti, ki jo beležimo v zadnjih mesecih, je slovensko gospodarstvo pred kar nekaj izzivi, je prepričan Marjan Mačkošek. Kot navečji izziv izpostavlja: „Slovenska družba bo morala spoznati, da morajo v trikotniku država, sindikati in delodajalci vsi deležniki postati enakopravni del te družbe“. Priložnosti je dovolj, pravi, in dodaja: „Najprej moramo ustvariti, šele nato lahko delimo. Če izhajamo iz tega dejstva, lahko gospodarstvu zagotovimo takšne pogoje, kot jih ima naša konkurenca v Nemčiji, Franciji in Italiji“.

Mačkošek sprememb ne načrtuje
Kot je v pogovoru za naš radio povedal Marjan Mačkošek, je Gospodarska zbornica Slovenije v dobrem stanju, zato večjih sprememb v organizaciji ne načrtuje. Zavzemal pa se bo, da bo zbornica nadaljevala svoje dolgoletno poslanstvo, se še naprej razvijala in nudila podporo slovenskim podjetnikom in gospodarstvenikom. Marjanu Mačkošku lahko o izzivih in priložnostih v gospodarstvu prisluhnete na spodnjih povezavah. (NS)

MARJAN MAČKOŠEK O PRILOŽNOSTIH V GOSPODARSTVU

MARJAN MAČKOŠEK O IZZIVIH V GOSPODARSTVU
Štajerski val v sliki