november 24, 2022

Vložnine Droga nagrajene s certifikatom Jeruzalem Slovenija

Podjetje Ahac je certifikat Jeruzalem Slovenija prejelo za dva izdelka blagovne znamke Droga, za vložene filete rumene paprike in rdečo peso

V sklopu največjega martinovanja pri nas so v Ormožu slavnostno podelili Kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija. Med prejemniki je tudi podjetje Ahac, ki že od leta 2011 skrbi, da so Droga dobrote del našega vsakdana in posebnih trenutkov.

Med prejemniki certifikata Jeruzalem Slovenija tudi podjetje Ahac z vložninami Droga

Jeruzalem Slovenija je znamka, ki ponuja lokalno kakovost s prleško zgodbo, z domačnostjo in gostoljubnostjo na način, kot ga doživljajo in živijo lokalni prebivalci. Označuje najvišjo kakovost lokalnih  pridelkov, živilskih izdelkov, jedi in pijač, domače obrti, nastanitev, prireditev, hiš vina in turističnih doživetij na območju Destinacije Jeruzalem Slovenija.

Certifikat Jeruzalem Slovenija je na slovesni podelitvi v imenu družinskega podjetja Ahac prevzel Žan Moškotevc, prokurist v podjetju Ahac. 

Kot razlaga Andrej Vršič, direktor Javnega zavoda TKŠ Občine Ormož, "certifikat prejmejo izdelki, ki pripovedujejo zgodbo in imajo lično embalažo. Vsaj 70 odstotkov živil oziroma postopkov izdelave živilskih izdelkov mora izhajati iz območja LAS Upravne enote Ormož in LAS Prlekija, 100 odstotkov pa z območja Slovenije. Izjema so živila, ki jih ni mogoče zagotoviti v Sloveniji".

Nagrajeno tudi podjetje Ahac z blagovno znamko Droga
Ponosni prejemnik certifikata Jeruzalem Slovenija je tudi slovensko družinsko podjetje Ahac, ki že od leta 2011 upravlja s slovensko blagovno znamko vložnin Droga. V Ahacu, v njihovem proizvodnem obratu Droga, z zavedanjem o pomenu lokalno pridelane in pripravljene hrane znanega porekla razvijajo izdelke, ki se pogosto znajdejo v košaricah slovenskih potrošnikov. 
»Kakovostna vložena zelenjava potrebuje dobro osnovo in hvaležni smo, da nam jo omogoča lokalno okolje. Sodelujemo z lokalnimi dobavitelji, ki na svojih poljih vzgojijo kakovostno rdečo peso in rumeno papriko. V Prlekiji, ki je že več kot 40 let srce Droginega razvoja in proizvodnje, pa plodove vložimo po tradicionalnih recepturah,« je na slovesni podelitvi povedal Žan Moškotevc, prokurist podjetja Ahac.

»Certifikat kakovosti Kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija je dokaz, da smo na pravi poti in lepa spodbuda za naprej. Dokazuje kakovost naših izdelkov, družbeno odgovornost in trajnostno poslovanje,« je ob prejemu certifikata povedal Žan Moškotevc, podejtje Ahac. 

Drogina rumena paprika in rdeča pesa 
Podjetje Ahac je certifikat Jeruzalem Slovenija prejelo za dva izdelka blagovne znamke Droga, in sicer za vložene filete rumene paprike ter rdečo peso. Tako vložena rdeča pesa kot fileti rumene paprike so brez konzervansov, ob različnih kulinaričnih priložnosti pa jih lahko uživamo skozi celo leto.