marec 25, 2019

Washingtonska elita pila pekoče vino iz Šmarja

Prestolnica Združenih držav Amerike minuli konec tedna ni imela slovenskega pridiha le zaradi prve dame Melanie Trump. Slovenska ambasada je pripravila modno revijo. Še bolj vroči od modnih trendov so bili izdelki iz čilija. Predstavljal jih je Šmarčan Matic Vizjak. 

Slovensko čili vino je med eminentnimi gosti v prestižni The Perry Belmont House vzbudilo precej zanimanja. (Foto: Jernej Škorja)

Okoli 200 petičnih povabljencev
V Washingtonu je okoli 200 gostov občudovalo modne stvaritve oblikovalcev, ki so jih v palačo The Perry Belmont House povabili slovensko, češko in malteško veleposlaništvo. Svojo zadnjo kolekcijo je predstavila tudi žalska modna oblikovalka Maja Štamol Droljc. Vroči pa niso bili le modni trendi. Gostje so lahko na prireditvi poskusili pekoče vino s čilijem Chilli Wine, ki ga prideluje inovativni kmet Matic Vizjak iz Šmarja pri Jelšah.

Dogodek na najvišji ravni
Dogodek so opazili tudi novinarji enega najbolj elitnih in uglednih časopisov na svetu Washington Post. Opisali so ga kot dogodek na najvišji ravni in ga primerjali celo z newyorškim tednom mode ali hollywoodsko premiero. Matic Vizjak zato ocenjuje, da je dogodek odlična priložnost za promocijo Slovenije. Več njegovih vtisov slišite s klikom na spodnji posnetek, Kristijan Šmid ga je poklical čez lužo. V fotogaleriji pa tudi nekaj foto utrinkov iz Washingtona. (ŠV)

Datoteke

Matic Vizjak o predstavitvi v Washingtonu