avgust 19, 2022

Matija Kovač za županski stolček v Celju - kaj obljublja?

„Za še bolj zeleno, bolj urbano in bolj skupno prihodnost mesta“

Na novembrskih lokalnih volitvah se bo v bitko za županski stolček v Celju podal tudi Matija Kovač. 33-letni Celjan je v lokalni politiki kot občinski svetnik aktiven od leta 2014. Svojo kandidaturo je podrobneje predstavil na današnji novinarski kofenrenci.

Matija Kovač je arhitekt, ki vodi lastni arhitekturni biro Zgradbazamisli, aktiven je tudi na kulturnem področju, zlasti v Hiši kulture Celje. Od leta 2014 je dejaven v lokalni politiki, kot svetnik stranke Levica. Na županske volitve pa se, kot je povedal ob današnji uradni napovedi kandidature, podaja kot neodvisni kandidat, s podpisi volivcev. O razlogih pravi:

Kovačev program temelji na sloganu Zeleno, Urbano in Skupno, ima 10 točk, ki so med seboj, kot pravi, nekonvencionalno prepletene, a posegajo v vse pore življenja v mestu.

Poudarek programa je, kot pravi, na treh sklopih. Iz prvega izpostavlja: 

Drugi sklop zajema področje urbanizma, prometnih strategij, energetike in komunale.

Tretji sklop, ki se nanaša na dobro počutje občanov, pa v ospredje postavlja sodelovanje občanov. Kovač razlaga:

Matija Kovač je drugi, ki je v Celju napovedal župansko kandidaturo. Že pred časom je namreč potrdil, da se bo za nov mandat potegoval tudi aktualni župan Bojan Šrot.

Lokalne volitve bodo 20. novembra. (NS)


Matija Kovač s podporniki, med katerimi je Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje-Center, ki bo, kot pravi, prvopodpisani pod listo predlagateljev za Kovačevo kandidaturo za župana Mestne občine Celje. (Foto: Štajerski val)