oktober 6, 2018

Mlada Celjanka po poti znamenite Alme M. Karlin

Ste kdaj razmišljali, da bi se odpravili po poti nekoga, ki ga občudujete? Prav to počne mlada Celjanka Zala Bojovič, ki se je odpravila po poti znamenite svetovne popotnice Celjanke Alme. M Karlin. Zalo smo ujeli v Peruju.

Zala pravi, da je Alma zanjo carica. (Foto: Instagram Zala Bojovič)

Na poti bo leto in pol
Alma M. Karlin, ki se je rodila v Celju, je bila neustrašna pisateljica, pesnica, zbirateljica, predvsem pa neustrašna svetovna popotnica. Na pot, ki jo je vodila čez Severno in Južno Ameriko, čez Egipt, indijsko podcelino, jugovzhodno Azijo, Japonsko in Avstralijo z Oceanijo, je odšla sama, prepotovala jo je v osmih letih. Del Almine poti bo s fantom prepotovala tudi germanistka Zala Bojovič, računa, da ji bo uspelo v letu in pol. Zakaj se je odločila za to pot? Takole nam je povedala, ko smo jo na telefon ujeli v Peruju:

In kdaj se je navdušila nad Almo M. Karlin, njenim življenjem in potovanji?

Zalo je pri Almi najbolj navdušilo to, da si je kot ženska v tistih časih upala potovati, da je o tem pisala ter da je bila tako samodisciplinirana in trmasta, da je potovanje opravila do konca. Zalo lahko na potovanju po Almini poti spremljate tudi vi:

Zalo in njenega fanta lahko spremljate TUKAJ in na Facebook strani Project Alma. (NS)