september 8, 2020

Mladi podjetniki podjetno nad izzive

V podravski regiji se obeta nova priložnost za mlade podjetnike. Ponudili jim bodo štirimesečno zaposlitev, v tem času pa bodo s pomočjo mentorjev in delavnic razvijali svoje podjetniške ideje.

Mladi podjetniki bodo v okviru Mariborske razvojne agencije razvijali svoje podjetniške ideje. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

Mariborska razvojna agencija bo v naslednjih letih ponudila spodbude mladim podjetnikom. Do leta 2023 se bo pri njih v okviru projekta Podjetno nad izzive zaposlilo 145 nadebudnih podjetnikov. Zaposlitev bo trajala štiri mesece, v tem času pa bodo razvijali svoje poslovne ideje. Pri tem jim pomagali različni mentorji, Irena Podletnik pa dodaja še:

Namen projekta, vrednega dober milijon evrov, je namreč, kot še pravi, da se udeleženci na koncu zaposlijo kot samozaposleni oziroma odprejo neko vrsto poslovnega subjekta. Prva skupina mladih podjetnikov bo izbrana že po razpisu, ki se zaključi 25. septembra. Ko se izteče njihova štiri-mesečna zaposlitev, bodo priložnost dobili novi mladi podjetniki. (TMG)