maj 2, 2024

1,5 milijona evrov za nadgradnjo celjskega stadiona po UEFA standardih

Začela se je prekategorizacija celjskega nogometnega stadiona Z`Dežele na višji nivo skladno z UEFA predpisi. Nadgradnja bo dobrodošla zlasti ob nizanju uspehov celjskih nogometašev, ki so nekaj krogov pred koncem državnega prvenstva že drugič postali državni prvaki.

Celjski nogometaši, državni prvaki, bodo na domači zelenici lahko gostili tekme najvišega UEFA nivoja. (Foto: Rok Deželak)

Celjski nogometni stadion Z`Dežele, s katerim upravlja družba ZPO Celje, trenutno ne izpolnjuje standardov za igranje tekem zadnjih dveh kvalifikacijskih krogov evropskih tekmovanj ali tekem najvišjega nivoja evropskih klubskih tekmovanj in tekem reprezentančnega nivoja. Začela so se gradbeno obrtniška in instalacijska dela, ki bodo stala skoraj 690 tisoč evrov, med drugim pa bodo obsegala postavitev kontrole vstopov, izgradnjo kontrolne sobe s pripadajočo nadzorno opremo, prostore za trenerje in sodniško garderobo ter sobo za kontrolo dopinga. Za prehod na četrti nivo bodo morali posodobiti razsvetljavo igralne površine stadiona, kar bo stalo skoraj 450 tisoč evrov. Celjski župan Matija Kovač pravi:



Del denarja bosta prispevali še Fundacija za šport in celjska občina. Sicer pa bo prekategorizacija celjskega nogometnega stadiona med drugim obsegala še ureditev TV studiev, novinarske tribune, sodobnega ozvočenja, dodatnih parkirišč in izboljšav za delo medijev. Celjski nogometaši so se sicer minuli konec tedna predčasno razveselili nove lovorike. Nekaj krogov pred koncem sezone državnega prvenstva so z zmago nad nogometaši Olimpije že postali državni prvaki. (NS)