julij 12, 2019

17 počitnic na morju, 8600 nasmehov

Trgovsko podjetje Tuš 17 let pripravlja projekt Pričarajmo nasmeh. V tem času je na Debelem rtiču letovalo že 8600 otrok. Tudi letos tja odhaja 500 osnovnošolcev iz socialno šibkih družin iz vse Slovenije.

Letošnje letovanje je v znamenju Havajev. (Foto: Štajerski val)

44.000 otrok živi v revščini
V Sloveniji kar 44.000 otrok živi pod pragom revščine, ugotavljajo na Rdečem križu. Zato vsako leto s partnerji otrokom iz socialno ogroženih družin omogoči, da nekaj poletnih dni preživijo na morju. Zato je, kot pravi predsednica Rdečega križa Vesna Mikuž, dobrodošla …

Med takšne akcije sodi tudi Tušev projekt Pričarajmo nasmeh. Z njegovo pomočjo ta teden na Debelem rtiču počitnice ob morju preživlja 146 otrok. Otroci prve skupine so s Štajerske, Prekmurja in Koroške. Na morju, pravijo, se imajo odlično:

 

Pred koncem letovanja je otroke z nastopom presenetil še raper Nipke.

Vrniti družbi
Direktor Tuša Andraž Tuš pravi, da bodo s projektom nadaljevali tudi v prihodnjih letih, saj na tak način nekaj vrnejo družbi. Otroke, ki letujejo na Debelem rtiču, sicer izbirajo območna združenja Rdečega križa s centri za socialno delo in strokovnimi centri na šolah. Do konca avgusta bodo tja odpotovale še štiri skupine – tako bo na morje odšlo 500 osnovnošolcev. Nekaj utrinkov s počitnikovanja prve pa vas čaka v galeriji. (TMG)

Galerija slik