marec 25, 2024

V Bistrici ob Sotli meddržavno srečanje nosilcev turističnega razvoja

Bistrica ob Sotli je gostila meddržavno srečanje, ki je združilo nosilce turističnega razvoja iz različnih občin ter regij. Turistična kmetija MAROF je bila gostiteljica dogodka, ki je potekal v tesnem sodelovanju z občino Bistrica ob Sotli. Skupaj so raziskovali možnosti za skupno rast in napredek v turizmu.

Meddržavnega srečanja v Bistrici ob Sotli se je udeležilo okoli 40 predstavnikov občin in nosilcev turističnega razvoje iz Slovenije in Hrvaške. (Foto: Radio Štajerski val)

Srečanje za prihodnost: Povezovanje in turistična vizija
Osrednja nit srečanja je bila izmenjava izkušenj in razprava o možnostih ter priložnostih za medsebojno povezovanje ter oblikovanje skupnih turističnih produktov. Udeležili so se ga nosilci turističnega razvoja in župani iz občin šmarske upravne enote, Posavja ter okoliške Hrvaške. Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak je izpostavil, da je eden od ključnih ciljev srečanja tudi predstavitev nove Turistične kmetije MAROF, ki je v občino prinesla nov turistični zagon. Poudaril, da je ta kmetija pomembna nadgradnja dolgoletnih prizadevanj za turistični razvoj v Bistrici ob Sotli:

Ob tradicionalnih prireditvah pa po županovih besedah v občino Bistrica ob Sotli precej obiskovalcev privabi tudi hostel Gabronka z okoli 20 prenočišči, katerega lastnica je občina. V hostlu, ki ga je lani obiskalo okoli 500 obiskovalcev, so zabeležili blizu tisoč nočitev. Z odprtjem apartmajev Marof, kjer je gostom na voljo 22 prenočišč, pa so v občini dodatno povečali prenočitvene kapacitete, razlaga Debelak:

Čeprav je občina Bistrica ob Sotli del Posavja, župan Debelak izpostavlja pomen sodelovanja tudi z občinami in turističnimi subjekti iz sosednje Savinjske regije:



Srečanje, na katerem so si sodelujoči izmenjali izkušnje in izzive v turizmu, je bilo v prijetnem ambientu nove Turistične kmetije Marof. (Foto: Radio Štajerski val)

Turistična preobrazba: Marof - nova destinacija za razvajnaje
Za razvoj turistične ponudbe v občini Bistrica ob Sotli si prizadevata tudi Nika Šarlah in Simon Rogina, ki sta nekoč v vinarstvo usmerjeno kmetijo spremenila v vrhunski turistični kompleks. Na prelomu iz leta 2023 v leto 2024 sta odprla Turistično kmetijo MAROF Winery & Apartments (Marof vinarstvo in apartmaji.) Na njuni kmetiji gostom nudijo štiri apartmaje, wellness prostore, vinsko klet in pogostitveni prostor, ki lahko sprejme 60 oseb. V bližnji prihodnosti načrtujeta postavitev postajališča za avtodome in polnilnice za električne avtomobile, kar bo še dodatno popestrilo turistično izkušnjo. Rogina poudarja tudi pomen povezovanja z lokalnim in širšim okoljem, kar bo prispevalo k rasti in trajnostnemu razvoju destinacije:

Novo turistično ponudbo na Marofu je pozdravil tudi direktor TURIZMA Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjan MIsja, ki si prizadeva za razvoj kakovostnih turističnih doživetij tudi v bolj odmaknjenih delih destinacije:

Pomen sodelovanja in povezovanja so na srečanju poudarili tudi ostali sodelujoči župani in nosilci turističnega razvoja iz obeh strani meje. (SP)
Nika Šarlah in Simon Rogina, lastnika Turistične kmetije Marof, sta z odprtjem novega objekta, v Bistrico ob Sotli prinesla svež turistični zagon. (Foto: Radio Štajerski val) 
Lastnika Marofa sta ponudbo družinske, v vinarstvo usmerjene kmetije, nadgradila s turistično ponudbo. (Foto: Radio Štajerski val)

Galerija slik