marec 18, 2024

Bistrica ob Sotli: Najboljši Jožekov golaž skuhali Bizeljčani

Nedeljski Jožefov sejem je v Bistrico ob Sotli po ocenah organizatorjev privabili okoli 3 tisoč obiskovalcev. Ob bogato založenih stojnicah je obiskovalce pritegnila Kuhinja pod kozolcem in zanimiv spremljevalni program. Med glavnimi atrakcijami je bil kulinarični vrhunec - tekmovanje v kuhanju najboljšega golaža.

Jožefov sejem v Bistrici ob Sotli je ob dobri ponudbi in lepem vremenu privabil veliko obiskovalcev iz obeh strani meje. (Foto: Suzana Vahtarić)

Na golažijadi 19 ekip iz Slovenije in Hrvaške
V Bistrici ob Sotli so včeraj s tradicionalnim Jožefovim sejmom pod okriljem Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter in Turističnega društva Bistrica ob Sotli ter ob podpori občina Bistrica ob Sotli proslavili Jožefovo. Sejem z več kot 50 razstavljalci domačih izdelkov in pridelkov je dopolnila Kuhinja pod kozolcem z golažijado, slavnostna rez občinske trte, starodobniki Tomos tim Sokoli, animacija in program za otroke. Veliko pozornosti je tudi letos vzbudilo tekmovanje v kuhanju najboljšega golaža. Tokrat je kuhalnico vrtelo 19 ekip iz Slovenije in Hrvaške, v katerih je bilo kar nekaj Jožekov ali Jožic. Po oceni strokovne komisije si je naziv absolutnega zmagovalca z veliko zlato kuhačo prislužilo Prostovoljno gasilsko društvo Bizeljsko, ki je prejelo tudi spretno kuhačo, z nazivom najizvirnejše ekipe pa so okitili ekipo Tomos Tim Sokoli.
Zlato kuhno so si za najboljši golaž prikuhali člani PGD Bizeljsko. (Foto: Suzana Vahtarić)

Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak po prireditvi, ki postaja vse bolj prepoznaven ekološko-družabni produkt občine, ni skrival zadovoljstva. Jožefovo je namreč poseben dan in izjemen dogodek za lokalno skupnost, razlaga Debelak.



Soorganizator dogodka, predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter, Blaž Černelč pa je svoje vtise o prireditvi strnil v pogovoru z Andrejo Kukovič.

Še več utrinkov z Jožefovega sejma v Bistrici ob Sotli najdete v spodnji fotogaleriji. (SP)