julij 1, 2023

Bistrica ob Sotli: najvišje priznanje občine znanstvenici

Na včerajšnji osrednji slovesnoti ob prazniku občine Bistrica ob Sotli so bili v ospredju občinski nagrajenci. Najvišje priznanje je prejela prof. dr. Jelka Geršak, ki je s svojim strokovnim delom pomembno prispevala na znanstvenem in akademskem področju.

Občinska slovesnost občine Bistrica ob Sotli s podelitvijo občinskih priznanj je bila v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli. (Foto: Radio Štajerski val)

V občini Bistrica ob Sotli so na včerajšnji slavnostni seji občinskega sveta v tamkajšnjem kulturnem domu s podelitvijo občinskih priznanj in kratkim kulturnim programom proslavili letošnji občinski praznik. Župan Franjo Debelak je tokrat podelil plaketo, dve priznanji in denarno nagrado občine. Najvišje priznanje, plaketo občine, je za življenjsko delo na znanstvenem in akademskem področju prejela prof. dr. Jelka Geršak, ena izmed vodilnih znanstvenic na področju tekstilstva in oblačilne znanosti v Sloveniji.


Župan Franjo Debelak z letošnjimi občinskimi nagrajenci občine Bistrica ob Sotli. (Foto: Radio Štajerski val)

Priznanje občine Bistrica ob Sotli je za izjemen prispevek na društvenem področju prejel Jože Zorenč, ki je po podelitvi priznanja za Radio Štajerski val povedal:


Jože Zorenč, dobitnik priznanja občine Bistrica ob Sotli za aktivno delo v različnih društvih. (Foto: Radio Štajertski val)

Priznanje občine je prejelo tudi Društvo Tomos tim Sokoli, ki že pet let povezuje ljubiteljstvo do znamenite slovenske znamke mopedov Tomos. Oto Lupšina, ki je v imenu društva prevzel priznanje, je dejal, da v društvu združujejo 120 članov, ljubiteljev starodavnih Tomosov.


Oto Lupšina, predstavnik Društva Tomas tim Sokoli. (Foto: Radio Štajerski val)

Denarne nagrade občine Bistrica ob Sotli pa se je za desetletje bogate galerijske dejavnosti v Galeriji Gabronka razveselila Galerijska sekcija Kulturnega društva Bistrica ob Sotli. Vodja sekcije Andrej Čepin je po podelitvi o delovanju društva povedal:


Andrej Čepin, vodja Galerijske sekcije Kulturnega društva Bistrica ob Sotli.(Foto: Radio Štajerski val) 

Župan Franjo Debelak je na občinski slovesnosti spomnil tudi na niz aktualnih naložb v občini ter smele načrte za prihodnja leta. Prisluhnite mu na spodnji povezavi. (SP)

Datoteke

Župan Franjo Debelak o naložbah