februar 17, 2023

Celjani priskočili na pomoč pobratenemu turškemu mestu

Celje je priskočilo na pomoč svojemu pobratenemu mestu Gaziantep, ki ga je prizadel katastrofalni potres v začetku prejšnjega tedna. Vse, kar so zbrali, bodo v Turčijo odpeljali v prihodnjih dneh.

Zbirali so materialne stvari in veliko se jih je nabralo. (Foto: Mestna občina Celje)

Pomoč za prijateljsko mesto so zbirali tri dni na sedežu Javnega podjetja Zelenice. »Po naših ocenah je darovalo več kot 300 posameznikov, podjetij in organizacij, zbrali pa smo za kar dva tovornjaka pomoči. Občanke in občani so darovali oblačila in obutev, vzmetnice, peči, hrano z daljšim rokom uporabe, odeje, sanitetni material in drugo,« so po koncu zbiralne akcije sporočili iz Mestne občine Celje.

»Hvaležni smo vsem, ki so v teh dneh pomagali zbirati pomoč za naše partnersko mesto Gaziantep. Pri zbiranju in organizaciji so sodelovali tako predstavniki Civilne zaščite, poklicni in prostovoljni gasilci ter sodelavci iz Zelenic in Mestne občine Celje, ki so nudili vso logistično podporo. Hvala tudi vsem prostovoljcem posameznikom, ki so pristopili in seveda občankam in občanom, ki so pokazali, da ima Celje veliko srce in da smo se sposobni hitro organizirati in pomagati, ko je to potrebno,« je ob tem povedal celjski župan Matija Kovač. Direktor Javnega podjetja Zelenice Jože Krulec dodaja, da bodo danes in jutri še pripravljali vse potrebno za prevoz zbrane pomoči v Gaziantep.

Pomoč za prizadete v potresu še vedno zbirata tudi Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas, kako lahko pomagate, preverite TUKAJ. (AD)