marec 14, 2024

Citycenter Celje praznuje polnoletnost

Nakupovalno središče Citycenter Celje, kot ga poznamo danes, je vrata odprl 15. marca 2006. V 18. letih iz osnovnega objekta, v katerem so od leta 1995 delovali Interspar in še nekaj trgovin, zrasel v center, ki se danes razprostira na 32 tisoč kvadratnih metrih površin.

V Citycentru Celje je več kot 800 zaposlenih. (Foto: Štajerski val)

V Citycentru Celje je danes nekaj več kot 800 zaposlenih, 90 ponudnikov in več kot 350 blagovnih znamk. Center menedžerka Darja Lesjak o začetkih razlaga:

V 18. letih so, kot pravi Lesjakova, center obnavljali in posodabljali:

Zadnja leta veliko vlagajo tudi v energetsko učinkovitost.

Zadnja večja trajnostna naložba je bila zaključena v lanskem letu, ko so na strehi nakupovalnega centra zgradili sončno elektrarno moči 1.105 kilovatov. „Ta ukrep bo v prihodnjih letih izpuste ogljikovega dioksida zmanjšal enako, kot če bi zasadili 24.603 dreves,“ je pojasnila Lesjakova.

Dogajanje ob 18-letnici Citycentra Celje so predstavile (od leve proti desni) vodja marketinga Nena Horvat, center managerka Darja Lesjak, Snežana Delakorda iz Prima komunikacije. (Foto: Štajerski val)

Družbena odgovornost in praznovanje
V Citycentru Celje so, kot pravi Lesjakova, ponosni tudi na svojo družbeno odgovornost in sodelovanje z lokalno skupnostjo. Med drugim sodelujejo v kampanji Rožnati oktober – mednarodni dan boja proti raku, Zdravstvenemu domu Celje so donirali prenosno napravo za ultrazvok, v projektu pletenih vijoličnih šalov, v katerega so vključili tudi obiskovalce centra in domove starejših, so zbirali donacije za dobrodelne organizacije. Dodaja:

Med odmevnejšimi projekti je tudi Cityband, ki že 15 let daje priložnost mladim neuveljavljenim glasbenim skupinam. Med tistimi, ki so v sklopu natečaja pri njih spoznavali glasbeni oder, so skupine LPS, Joker out in Lumberjack. Praznovanje 18. rojstnega dneva se je v Citycentru Celje že začelo. Vrhunca pa bosta jutri in v soboto, tokrat v sodelovanju s Slovenskim tolkalnim projektom. O dogajanju vodja marketinga Nena Horvat razlaga:

(NS)