maj 10, 2024

Postani vzgojitelj v Celjskem domu v Baški

Celjski dom v Baški je že 65 let izvajalec spremljevalne socialne in zdravstvene dejavnosti za celjske otroke in mladino, išče nove vzgojitelje oziroma animatorje v počitniških kolonijah. „To je odlična izkušnja, ki ti da ogromno spominov in sreče, veliko se naučimo eden od drugega,“ pravi Celjanka Jerneja Mastnak, ki že 19 let opravlja delo vzgojiteljice v Baški.

Jerneja Mastnak je vzgojiteljica v Celjskem domu v Baški že devetnajst let in pravi, da je to izjemna izkušnja, ki ti veliko da in te veliko tudi nauči. (Foto: osebni arhiv)

Celjska občina prijavam za vzgojitelja oziroma animatorja v počitniških kolonijah v Baški vabi mlade, ki želijo preizkusiti svoje pedagoške sposobnosti, pridobiti reference in ure za opravljanje prakse, ob tem pa nekaj tudi zaslužiti. Letovanja bodo v Celjskem domu v Baški na hrvaškem otoku Krk v 10-dnevnih terminih, od 30. junija do 19. avgusta. Letovanj se udeležujejo otroci in mladostniki med 5. in 14. letom starosti, ki prihajajo iz zelo različnih okolij, tudi iz težjih socialnih in zdravstvenih razmer. Pogoje za prijavo in vse ostal informacije najdete na spletni strani www.celeia.si/klub-vzgojiteljev.html. Dobite jih lahko tudi na telefonski številki 03 49 25 886 ali pišete na info@celeia.si.
Letovanj v Baški se udeležujejo otroci in mladostniki, ki prihajajo iz zelo različnih okolij, tudi iz težjih socialnih in zdravstvenih razmer. (Foto: Štajerski val)

Zakaj postati vzgojitelj v počitniških kolonijah v Baški in kaj človeku taka izkušnja da, je Katja Žolgar preverila pri Celjanki Jerneji Mastnak, sicer prostovoljki in osnovnošolski učiteljici. To delo opravlja že devetnajst let. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (NS)



Sodelovanje na letovanju je izjemno bogata in lepa izkušnja, ki pa od posameznika zahteva tudi veliko mero odgovornosti, razumevanja, predanosti, sočutja in strpnosti. (Foto: osebni arhiv)