marec 4, 2022

Center Senior ne bo več nudil pomoči na domu

Center Senior, ki na južnem Kozjanskem skrbi za pomoč starejšim na domu, bo s 1. majem zaključil izvajanje oskrbe na domu. Opravljanje dejavnosti bo prevzel Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah. Vse oskrbovalke se bodo prezaposlile in še naprej opravljale svoje delo. Prav tako bodo vsi uporabniki nemoteno in v enakem obsegu prejemali pomoč, ki jo potrebujejo.

Starejši na južnem Kozjanskem naj bi tudi v prihodnje nemoteno in v enakem obsegu prejemali pomoč, ki jo potrebujejo. (Foto: Pixabay)

Dejavnost bo prevzel Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah
Po navedbah direktorice Centra Senior Lidije Umek je razlog za prenehanje opravljanja koncesijske dejavnosti posledica sprejetja nove zakonodaje na področju dolgotrajne oskrbe. "Po novi zakonodaji bi se morali preregistrirati v javni zavod, zaposliti dodaten kader in razširiti dejavnost v širše območje. Ker tega interesa nimamo, smo se odločili za predajo posla," pojasnjuje Umekova in dodaja: "Da se bo pomoč na domu tudi v bodoče lahko ustrezno izvajala, smo pravočasno poiskali novega izvajalca. Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah, kot javni zavod, ki že izvaja oskrbo na domu v dveh občinah in ki širi enote domske oskrbe tudi v naše občine, je vsekakor najboljša izbira. Vse oskrbovalke se bodo prezaposlile in še naprej opravljale svoje delo. Prav tako bodo vsi uporabniki nemoteno in v enakem obsegu prejemali pomoč, ki jo potrebujejo,“ razlaga Umekova. Prenos dejavnosti je predviden z 1. maja. Zaposleni v Senior centru sicer dnevno obiskujejo starejše v občinah Bistrica ob Sotli, Podčertek in Kozje, ki so osamljeni, bolni, onemogli in ne morejo skrbeti sami zase. V povprečju mesečno poskrbijo za 75 oskrbovancev. (SP)