oktober 31, 2022

Čisto pravi zmaji v Tropski hiši v Celju

V Tropski hiši v Celju živi okoli 145 različnih živalskih vrst. V posebnem izobraževalnem projektu Čisto pravi zmaji so zdaj v ospredje stopile kače, kuščarji in čisto pravi zmajček – azijski vodni varan.

Ljudje imamo pred kačami in kuščarji številne predsodke, a v Tropski hiši pravijo, da se jih z znanjem o teh živalih lahko znebimo. (Foto: Tropska hiša)

V Tropski hiši v Celju so se lotili zanimivega izobraževalnega projekta z naslovom Čisto pravi zmaji, njegov namen je med drugim ljudem približati družino luskarjev in tako zmanjšati predsodke o kačah in kuščarjih, da bi ljudje pred njimi izgubili strah. Vodja Simon Cirkulan razlaga:


Ljudje imamo pred kačami in kuščarji številne strahove. Pa gredo obiskovalci iz Tropske hiše, potem ko spoznajo te živali, kaj lažjega srca? Cirkulan pravi:

V Tropski hiši so odprti tudi na današnji 31. oktober, noč čarovnic, ko popoldne pripravljajo zanimivo dogajanje. Zapisali so, da se boste srečali z živalmi, ki pri ljudeh pogosto vzbujajo strah. Izvedeli boste, kakšen pomen in sloves imajo ta bitja v ljudskih izročilih, pripovedkah in vražah. In kot zatrjujejo, zagotovo izgubili strah pred njimi. Tropsko hišo lahko sicer obiščete tudi med krompirjevimi počitnicami:

Še več podrobnosti o novem izobraževalnem programu in dogajanju v Tropski hiši najdete TUKAJ. (NS)


Čisto prave zmaje lahko v Tropski hiši spoznavate tudi med krompirjevimi počitnicami.