december 26, 2021

Drsališče v Podčetrtku tudi v koronačasu dobro obiskano

V občini Podčetrtek so za živahnejši decembrski utrip poskrbeli z drsališčem, ki so ga letos postavili na ploščad pred gasilskim domom. Gostinske ponudbe in spremljevalnega programa zaradi zaščitnih ukrepov ni, pogoj za obisk je PCT. Kljub omejitvenim ukrepom, obiskovalcev ne manjka.

Drsališče je pod šotorom, zato je drsanje prijetno ob vsakem vremenu. (Foto: fb VISIT Podčetrtek)

Veselo na drsališču in v okoliških barih
V minulih letih so se domačini in turisti na drsanju v Podčetrtku družili na igrišču pri tamkajšnji osnovni šoli, lani drsališča zaradi zapiranja javnega življenja ni bilo, letos pa so ledeno ploskev postavili na lovo lokacijo, v središče kraja pri Gasilskem domu Podčetrtek. Gostinske ponudbe zaradi zaščitnih ukrepov na samem drsališču ni, prav tako ne spremljevalnega programa, pravi Boštjan Misja, direktor TURIZMA Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, vendar dodaja, da se lahko drsalci in njihovi spremljevalci odžejajo v barih, ki jih v neposredni okolici drsališča ne manjka. Za vstop na drsališča je treba izpolnjevati pogoj PCT, ki ga strogo nadzirajo, kar pa za obiskovalce ni ovira, razlaga Misja:

Odprto tudi po novem letu
Vstopnina za odrasle z lastnimi drsalkami 2 evra, za otroke pa en evro. Če nimate svojih drsalk, jih lahko najamete. V tem primeru, bo odrasle drsanje stalo 5 evrov, otroke pa 2 evra. In kakšen je odpiralni čas?

31. decembra bo drsališče zaprto. V Podčetrtku lahko drsate najmanj do 4. januarja, ob nizkih temperaturah bodo obratovanje drsališča zagotovo podaljšali tudi v nadaljevanje sezone. (SP)