september 4, 2023

Je kir ke riku? Prihaja poharska komedija!

Prva slovenska komedija v pohorskem narečju

DRUGA JUTRANJA KAVA Čez nekaj dni bo luč sveta ugledala nova slovenska filmska uspešnica, Je kir ke riku? - Poharska komedija. O njej smo to jutro klepetali z vzahajočo filmsko zvezdo, našim Lovrom Sadekom in režiserjem filma, Konjičanom Andrejem Pratnemerjem.

Prihaja prva slovenska komedija v pohorskem narečju Je kir ke riku? O njej smo ob tokratni drugi jutranji kavi spregovorili z režiserjem Andrejem Pratnemerjem in enim izmed igralcev, našim Lovrom Sadekom.

V kulturne domove in kinodvorane v naših krajih ta mesec prihaja prva slovenska komedija v pohorskem narečju, Je kir ke riku? - Poharska komedija. Na režiserski stolček je sedel Konjičan, sicer snemalec po poklicu, Andrej Pratnemer, ki je ustvaril videospote številnih slovenskih glasbenikov. Posebnost filma je, da v njem ne nastopa niti en profesionalni igralec, vsi ustvarjalci sodelujejo ljubiteljsko. Eden izmed igralcev je tudi naš radijski voditelj, sicer član glasbene zasedbe Poskočni, Oplotničan Lovro Sadek. O nastajanju filma, o tem, ali bodo zaradi pohorskega narečja gledalci razumeli zgodbo in kdaj si ga bomo lahko pogledali, smo se pogovarjali v tokratni ponedeljkovi rubriki. Zanimivemu klepetu prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)


Lovro Sadek je sedel na stolček za goste in se pridružil režiserju filma Je kir ke riku? Andreju Pratnemerju. Povedala sta nam več o prvi slovenski komediji v pohorskem narečju.

Bi šli na predpremiero filma Je kir ke riku? - Poharska komedija, v nedeljo, 10. septembra, v Domu kulture v Slovenskih Konjicah? Kako do vstopnice, preverite na naši Facebook strani.
Lovro in Andrej vabita na predpremiero to nedeljo, 10. septembra, ob 19. uri v Domu kulture Slovenske Konjice.