februar 13, 2024

Nova ravnatelja: na Planini že znan, v Hruševcu pred potrditvijo

To pomlad bosta dve osnovni šoli v Občini Šentjur dobili nova ravnatelja. Na Planini pri Sevnici je novi ravnatelj že izbran, postopki pa še niso zaključeni na Osnovni šoli Hruševec Šentjur.

OŠ Hruševec Šentjur (zgoraj) in OŠ Planina pri Sevnici (spodaj) (Foto: Štajerski val)

Osnovno šolo Planina pri Sevnici po odhodu ravnateljice Matejke Zendzianowsky trenutno kot vršilka dolžnosti vodi Frančiška Hvalc. S 1. marcem bo mesto ravnatelja prevzel Klemen Zdolšek, do nedavnega učitelj športne vzgoje na I. osnovni šoli Rogaška Slatina. Zdolšek sicer izhaja s Ponikve, zato ga, kot pravi, veseli da prihaja na čelo šole v domači občini. Ob načrtih za delo pravi:

Prav tako Zdolšek napoveduje, da bodo takrat osnovali načrt dela za petletni mandat. Ob tem dodaja:

Klemen Zdolšek poudarja tudi, da je šola v dobri kondiciji, tako kar se tiče dela, kot tudi urejenosti stavbe. Pred desetletjem je bila namreč energetsko sanirana, dograjena je bila tudi nova športna dvorana. 

Klemen Zdolšek

V Hruševcu postopki še tečejo

Letos se mandat končuje tudi Robertu Gajšku, ki je bil ravnatelj Osnovne šole Hruševec Šentjur 29 let. Gajšek nam je potrdil, da se za nov mandat ni potegoval. Na razpis za ravnatelja je prispela le ena prijava, kot nam je potrdil, jo je oddal dosedanji podravnatelj Boris Čujež. V minulih tednih se je predstavil pred svetom zavoda in svetom staršev, oba bosta o njegovi kandidaturi glasovala še v tem mesecu. Nov ravnatelj bo mandat nastopil 1. maja. (ViP)