avgust 19, 2022

Evropski denar za obvoznico Slovenske Konjice-Oplotnica

Obvoznica bo prispevala k razbremenitvi prometa v Konjicah

Iz Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so sporočili, da so prižgali zeleno luč in odobrili 1,95 milijona evrov evropskih sredstev za projekt »Obvoznica Slovenske Konjice–Oplotnica«. Gradnja naj bi se začela prihodnje leto.

Krak za obvoznico do Oplotnice je v križišču, ki ga je konjiška občina zgradila pred dvema letoma, že nastavljen. (Foto: Radio Štajerski val)

Projekt obsega izgradnjo obvoznice v dolžini 600 metrov, z obojestranskimi površinami za pešce in kolesarje, deviacije obstoječih cest, ki bodo prekinjene zaradi gradnje obvoznice ter spremljajoče ureditve, kamor sodi rušitev objekta, prestavitev plinovoda, prestavitev in zaščita elektrovodov, ureditev cestne razsvetljave in nizkonapetostnega priključka, izvedba protihrupnih ukrepov in krajinska ureditev območja ceste. Nova obvoznica med Slovenskimi Konjicami in Oplotnico bo speljana od krožišča pri Hoferju, kjer je že nakazan izvoz. Župan občine Slovenske Konjice Darko Ratajc je o pomenu projekta za naš radio dejal:



Obvoznica bo dolga 600 metrov.

Po Ratajčevih besedah je izgradnja obvoznice dolgoletna želja pri čemer pravi:

Celoten projekt izgradnje obvoznice med Slovenskimi Konjicami je težak nekaj manj kot 3,7 milijona evrov, pri čemer bo Evropski sklad prispeval 1,95 milijona evrov, razliko pa država. (NS)


Nova cestna infrastruktura bo opremljena z obojestranskima pločnikoma in kolesarskima stezama.