november 15, 2022

Franc Majcen po tretji županski mandat

Aktualni župan občine Makole Franc Majcen je dopoldne na novinarski konferenci predstavil vnovično kandidaturo za makolskega župana. Pravi, da mu idej in izzivov še ni zmanjkalo. Med prioritetami izpostavlja vzpostavitev optičnega omrežja in urejanje cestne infrastrukture.

Franc Majcen na novinarski konferenci v makolskem lodnu ob predstavitvi svoje tretje kandidature za župana občine Makol. (Foto: Radio Štajerski val)

Župan občine Makole Franc Majcen si želi še tretji županski mandat. Kandidira kot nestrankarski kandidat s podporo Petre Majcen in skupine volivcev. 65-letni univerzitetni profesor zgodovine in geografije, bo, če bo izvoljen, funkcijo, kot pravi, še naprej opravljal kot nepoklicni župan. In zakaj se je odločil za vnovično kandidaturo?

Kot je Majcen izpostavil na dopoldanski novinarski konferenci, dela in izzivov v občini ne manjka. Kateri pa so glavni poudarki njegovega volilnega programa?

V občini Makole se na tokratnih lokalnih volitvah za mesto župana potegujejo trije kandidati, poleg Franca Majcna še Danilo Lončarič s podporo SDS in Jožef Trol, ki ga je podprla skupina volilcev. (SP)