avgust 22, 2023

Gasilci s Kristan Vrha gradijo nov dom, prosijo za pomoč

Na Kristan Vrhu gradijo nov gasilski dom. Dela gredo počasneje od prvotnih načrtov, predvsem zaradi pomanjkanja denarja. Upajo na donacije.

Nov gasilski dom bo velik, a v celoti ga ne bodo zasedli gasilci, saj so v nadstropju predvidena stanovanja. (Foto: Štajerski val)

»Ker želimo zagotoviti boljše operativne pogoje za naslednje generacije naših gasilcev, ker nam primanjkuje prostora za gasilsko opremo in tehniko, ker imamo eno od vozil v najeti garaži, ker moramo skozi wc, da lahko pridemo v eno od vozil,« med razlogi za gradnjo novega gasilskega doma naštevajo v PGD Kristan Vrh.
V objektu je potrebnega še precej dela. (Foto: Štajerski val)

Sami so doslej za dom, kjer so poleg prostorov za gasilce načrtovani tudi prostori za krajane ter nekaj stanovanj, po podatkih predsednika društva Petra Vraničarja zbrali in prispevali okoli 80.000 evrov, 310.000 evrov je zagotovila občina Šmarje pri Jelšah. Po ocenah bo za ureditev dela objekta za gasilce potrebnih še okoli 150.000 evrov, ureditev stanovanj, ki je načrtovana v naslednjih fazah, pa bo še dodaten finančni zalogaj. Vraničar ob tem razlaga:

Končni cilj je še kar daleč, pravi Vraničar, ki upa na pomoč donacij:

Donacije lahko gasilcem s Kristan Vrha nakažete na transakciji račun pri NOVA KBM:
PGD Kristan Vrh
SI56 0400 1004 8733 080,
namen: »za nov gasilski dom«
sklicna št.: SI00 2022

V zdrajšnjem domu je veliko premalo prostora, želja po novih prostorih je že dolga. (Foto: Štajerski val)

Sicer pa so gasilci s Kristan Vrha v teh tednih veliko bolj kot z gradnjo svojega novega gasilskega doma zaposleni z delom v krajih, ki so jih prizadele uničujoče poplave. Na terenu so že praktično od prvega dne po poplavah. (AD)