januar 16, 2024

Ivan Cajzek na čelu 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja

Na lestvici je 10 novincev

Spletni portal Kozjansko.info je tudi letos pripravil lestvico 50 najvplivnejših oseb z območja Kozjanskega in Obsotelja. Na vrhu lestvice je Ivan Cajzek, ustanovitelj podjetja GIC Gradnje iz Rogaške Slatine. Na seznamu prevladujejo podjetniki, medtem ko se je med vplivneži pojavilo tudi deset novih obrazov.

Spletni portal Kozjansko.info lestvico vsako leto oblikuje na podlagi več kriterijev. (Foto: Kozjansko.info)

Že 14. leto spletni portal Kozjansko.info prestavlja seznam 50 najvplivnejših oseb Kozjanskega in Obsotelja, ki so zaznamovale preteklo leto na področjih politike, gospodarstva, športa, znanosti, umetnosti, kulture ter drugih družbenih področjih. Na vrhu so se utrdili podjetniki, kar odraža uspešne podjetniške zgodbe iz tega območja. Letos je prvo mesto zavzel Slatinčan Ivan Cajzek, ustanovitelj podjetja GIC Gradnje, prejemnik številnih nagrad, vključno s prestižnim nazivom podjetnik leta 2022 in nagrado za izjemne gospodarske dosežke Gospodarske zbornice Slovenije, pojasnjuje odgovorni urednik Kozjansko.info Rok Čakš:

Na vrhu lestvice je najti še več uspešnih podjetnikov, so pa na seznamu še posamezniki z ostalih različnih področij, pojasnjuje Čakš:



Na lestvici najvplivnejših Obsotejla in Kozjanskega so po navedbah Čakša tudi župani sedmih občin, pri čemer sta dva med prvo deseterico:

Lestvica vplivnežev vključuje kar deset novincev, med katerimi so izpostavljeni novi direktor Splošne bolnišnice Celje, zdravnik Dragan Kovačić, Mestinjčan Bine Štancar, prejemnik viteškega naziva vitez nacionalnega reda za zasluge republike Francije, ter Urban Videtič, lastnik čokoladnice v Olimju. Čakš izpostavlja še vrsto drugih uspešnih posameznikov na različnih področjih, od Civilne zaščite do zborovodstva in igranja nogometa za najtrofejnejši slovenski klub. Celoten seznam vplivnežev in njihove zgodbe so na voljo TUKAJ. (SP)