marec 15, 2024

Jutri velika čistilna akcija Zgornje Savinjske doline

Z vstopom v pomlad se v državi vrstijo čistilne akcije. Po avgustovskih katastrofalnih poplavah bodo veliko čiščenje jutri izvedli v vseh občinah Zgornje Savinjske doline. Čistili bodo kraje in vodotoke. Kot pravijo organizatorji, jim bo koristil vsak par rok. 

Tako je avgusta deroča Savinja prizadela Zgornjo Savinjsko dolino (Foto: Štajerski val)

V Zgornji Savinjski dolini še vedno poteka sanacija po katastrofalni poplavi 4. avgusta lani. Ker je v naravi še vedno ostaja veliko smeti in naplavin, bodo v iniciativi Savinjčan.si to soboto združili več lokalnih čistilnih akcij. Okoljevastvenica Urša Zgojznik razlaga:

In kdo lahko pomaga?

Kot še dodaja Zgojznikova, so poiskali varne predele ob Savinji, na katerih bo čiščenje mogoče tudi za družine oz. mlajše prostovoljce. Ob tem dodaja:

Organizatorji prosijo, da se na čistilno akcijo prijavite preko zbirnega obrazca, kar bo omogočalo učinkovito razporeditev prostovoljcev po dolini. Obrazec najdete TUKAJ, zbirna mesta pa bodo organizirana, kot je navedeno v tabeli spodaj.

(Vir: Savinjčan.si)

Čistili bodo tudi v Spodnji Savinjski dolini

Čistilno akcijo za jutri pripravljajo tudi v Spodnji Savinjski dolini, ki je bila v poplavah prav tako močno prizadeta. Na Žalskem prostovoljce vabijo jutri ob 9. uri na parkirišče Nivo Bio parka v Vrbju. Tudi tu prostovoljce prosijo, da se čistilne akcije udeležijo primerno obuti, s sabo naj imajo tudi rokavice in kakšno vrečo.  

(ViP)