maj 7, 2021

Katere bodo naložbene novosti v Laškem?

Letošnje leto bo v občini Laško naložbeno pestro. Med drugim je pridobila dobra dva milijona evrov evropskega denarja za projekt odvajanja in čiščenja komunalnih voda, pri koncu so že nekatere naložbe, ki jih uresničuje z lastnim denarjem.

Letošnje leto je za občino Laško naložbeno pestro. (Foto: Radio Štajerski val)

Občina Laško je pridobila evropski denar za projekt odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda v porečju Savinje na območju laške občine. Za okoli 4,3 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvedla v okviru Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije, bo kohezijski sklad prispeval dobra dva milijona evrov. Laški župan Franc Zdolšek razlaga:

Na novo bo zgrajenih nekaj manj kot 8 kilometrov kanalizacijskih vodov, pet črpališč in zadrževalni bazen za padavinske vode. S projektom bodo ustrezno čiščenje komunalne odpadne vode zagotovili še za dodatnih 595 prebivalcev in dosegli nekaj več kot 98-odstotno priključenost na javno komunalno omrežje v aglomeraciji Laško.

Sicer pa laška občina v teh dneh zaključuje energetsko sanacijo in prenovo strehe športne dvorane Tri lilije. Prav tako v Debru bo do konca meseca končala gradnjo novega teniškega centra. Po besedah župana bo center dodatna športna infrastuktura, pa tudi del dodatne turistične ponudbe. Razlaga:

O vrednosti naložbe pravi:

Sicer pa precej pozornosti v Laškem tudi letos namenjajo cestni infrastrukturi, glede ostalih naložb pa Zdolšek pravi še:

(NS)