maj 7, 2024

Kdaj kolesarska steza do Laškega?

Kolesarska steza od Celja proti Laškem je že nekaj let narejena do Tremerij. Naprej, skozi Rifengozd - pa morajo kolesarji po ozki in na določenih odsekih precej strmi lokalni cesti. V načrtu je gradnja steze ob Savinji, a država še ni zagotovila niti denarja za projektno dokumentacijo. Laški župan vseeno računa na gradnjo v prihodnjih nekaj letih.

Most za kolesarje in pešce v Tremerjah je del kolesarske povezave Celje-Laško, ki je že urejen.

Del kolesarske steze med Celjem in Laškim, ki je že zgrajen, vodi tudi čez most v Tremerjih, ki je viden tudi z glavne ceste. Ta del so odprli leta 2019, o čemer smo poročali TUKAJ. Napovedali so, da bo v nekaj letih zgrajen še manjkajoči odsek od Rifengozda do Laškega, a ga še ni. Prav tako gradnje še ni zelo kmalu na vidiku. Laški župan Marko Šantej sicer razlaga:

Investicija je sicer projekt države, občina pa si, kot pravi laški župan, predvsem prizadeva, da bi postopki tekli čim hitreje. Pripravljena je tudi založiti nekaj denarja, pravi Šantej:

V naših krajih država sicer v sklopu mreže kolesarskih povezav gradi več odsekov kolesarskih stez. Končuje se gradnja steze med Celjem, Štorami, Šentjurjem in Grobelnim, ki jo bodo uradno odprli 15. septembra. Prav tako gradijo stezo med Belim, Rogaško Slatino in Rogatcem. Iz tega projekta pa je izpadel del med Grobelnim in Šmarjem pri Jelšah, mimo Šentvida in Halarjevega hriba. Za ta del šmarska občina išče nove rešitve in možnosti financiranja. (AD)