Kdo so letošnji občinski nagrajenci v Vojniku?

15.09.2020

Tudi Vojničani bodo morali letošnji občinski praznik prilagoditi razmeram zaradi novega koronavirusa. (Foto: Radio Štajerski val)

Do praznika občine Vojnik so še slabi trije tedni, praznuje namreč 4. oktobra, so pa že znani letošnji občinski nagrajenci. Vojničani bodo na osrednji slovesnosti, ki bo prilagojena razmeram zaradi covida-19 podelili šest vojniških grbov.

Ob grbih tudi 9 priznanj občine
Svetniki Občine Vojnik so letošnje občinske nagrajence potrdili na seji konec prejšnjega tedna. Za podelitev vojniških grbov je na naslov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja prispelo kar 300 predlogov. Zlati vojniški grb bo prejela Ivana Plešnik za svoje dolgoletno udejstvovanje na humanitarnem in kulturnem področju. Srebrnega grba se bosta razveselila predsednik PGD Vojnik Roman Kugler in predsednik Smučarskega društva Vizore Felix Skutnik. Prejemniki bronstih grbov so trije, in sicer podjetnik Karel Brezovšek, ki je aktiven tudi na kulturnem področju, Društvo jadralnih padalcev Kajuh Frankolovo ter Boštjan Selčan, dolgoletni gasilec in mentor v gasilstvu. Vojniški župan Branko Petre bo ob tem že tradicionalno podelil tudi priznanja občine, ki se jih bo razveselilo 9 zaslužnih posameznikov iz vseh trah krajevnih skupnosti. Podelitev priznanj ob občinskem prazniku, ki bo prilagojena razmeram zaradi koronavirusa bo 1. oktobra. (NS)
Štajerski val v sliki