november 29, 2018

Konjičana sta prepoznala Konjičana

Če bi sodili zgolj po poznavanju vinske kapljice, si oba zaslužita županovanje v Slovenskih Konjicah. Oba sta brez težav prepoznala Konjičana. A smo kandidata za konjiškega župana Darka Ratajca in Mirana Gorinška soočili tudi z bistveno bolj pomembnimi temami, ki pestijo konjiško lokalno skupnost.

Kandidata za konjiškega župana Miran Gorinšek (desno) in Darko Ratajc (levo) sta dokazala, da je mogoče voditi tudi kulturno predvolilno kampanjo.

Mrtva reka Dravinja, kako dolgo še?
Spomnimo, da so se za funkcijo konjiškega župana potegovali trije kandidati, najmanj uspešen je bil poslanec Bojan Podkrajšek, ki je prejel le približno 25-odstotno podporo, približno 38-odstotno Darko Ratajc, direktor konjiškega zdravstvenega doma, okoli 36 odstotkov galasov pa je v prvem krogu prejel Miran Gorinšek, ki se poteguje za četrti županski mandat. Oba, ki sta se uvrstila v drugi krog volitev, smo na radijskem soočenju vprašali, kako bosta preprečila nadaljnje onesnaževanje reke Dravinje in vrnila življenje v konjiško staro mestno jedro, pa tudi, ali je aktualna lokalna oblast res premalo demokratična? Spomnili smo se pokojnega častnega občana Slovenskih Konjic Ivana Minattija in obujali spomine, kako se je v Konjicah "žuralo" v času njune mladosti. Ob koncu sta kandidata nazdravila s Konjičanom, a še pred tem sta morala ugotoviti, v kateri kozarec smo ga nalili. Odlično jima je šlo. O tem se lahko prepričate na FB strani Štajerskega vala, soočenju pa lahko v celoti prisluhnete v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

SOOČENJE ZA KONJIŠKEGA ŽUPANA