julij 1, 2023

Konjičani dobili petega častnega občana

Na včerajšnji zadnji junijski dan je svoj praznik proslavila občina Slovenske Konjice. V ospredju praznovanja so bili letošnji občinski nagrajenci, med njimi novi častni občan nekdanji košarkar, danes pa trener Jure Zdovc.

Jure Zdovc je požel stoječe ovacije (Foto: Matej Nareks)

Za občino Slovenske Konjice je uspešno leto, pravi župan Darko Ratajc, ki je obdobje od zadnjega praznika za naš radio opisal takole:

Tudi načrtov za naprej jim ne manjka, pravi:

Petkova osrednja slovesnost ob prazniku konjiške občine je minila v znamenju podelitve letošnjih občinskih priznanj. Najvišjega priznanja – naziva častni občan, se bo razveselil nekdanji košarkar Jure Zdovc. Pred naš mikrofon ga je ujel Vid Palčnik, ki ga je med drugim povprašal tudi o njegovih načrtih za prihodnost:

Ob nazivu častni občan je konjiški župan Darko Ratajc sinoči izročil tudi konjiške grbe. Zlatega grba se je razveselilo podjetje Baumüller Dravinja, srebrni grb so izročili glasbenemu ustvarjalcu in pedagogu, tudi nagrajencu Prešernovega sklada, Luki Juhartu, bronastega pa je prejel mladi kmetovalec Janez Korenjak, ki vodi ekološko kmetijo. Nagrado občine je letos prejelo Društvo prijateljev mladine Slovenske Konjice, za predano delo na področju mladih. (NS/VP)

Galerija slik