marec 1, 2022

Kristina Kampuš predala vodenje Pegazovega doma, kdo je njena naslednica?

Od danes ima Pegazov dom, dom starejših v Rogaški Slatini, novo vodstvo. Upokojila se je dolgoletna direktorica doma Kristina Kampuš.

Pogovarjali smo se s Kristino Kampuš, ki je Pegazov dom vodila od njegove ustanovitve. (Foto: Štajerski val)

Kristina Kampuš je Pegazov dom vodila vse od njegove ustanovitve pred 16 leti. Z današnjim dnem je vodenje doma prevzela Irena Strašek, ki je bila doslej vodja zdravstvene nege in oskrbe. Kampuševa pravi, da se od delovnega mesta poslavlja z dobrimi občutki in ponosom, saj da je dom v zadnjih 16 letih dobro sodeloval z zaposlenimi, stanovalci in lokalnim okoljem. Ena večjih sprememb je bila v tem času na področju kadra, pravi Kampuševa:

To je, dodaja, sistemska anomalija, ker odločevalci kljub opozorilom niso razmišljali o težavnostih dela v domovih. Pravi še:

Upa, da bo situacijo pomagal izboljšati nov Zakon o dolgotrajni oskrbi. Ta naj bi olajšal tudi finančno breme, ki ga plačilo domskih storitev predstavlja številnim stanovalcem slovenskih domov za starejše. Poudarja, da je to temeljna pravica državljanov, ki bi morali imeti enak dostop do tovrstnih storitev. Kampuševa razmišlja pa tudi:

Pri tem pa Kristina Kampuš pravi, da se je v zadnjih letih zgodila velika in pozitivna sprememba glede pogleda na bivanje v domovih. Ljudje so mu namreč bolj naklonjeni:

Kaj pa si za Pegazov dom želi v prihodnje?

Vodenje prevzema Irena Strašek
Irena Strašek, ki je prav tako v Pegazovem domu zaposlena že vse od njegovega odprtja, pravi, da bodo v naslednjih letih sledili ciljem, ki so si jih v domu začrtali že doslej. Razlaga:

Dodaja še:

Pri tem pa, verjame, ji pomagajo dosedanje izkušnje na področju zdravstvene nege in oskrbe:

(TMG)