februar 28, 2023

LAS na Kozjansko pripeljal več kot dva milijona evrov

Deluje v petih občinah, uresničenih več kot 70 projektov

Včeraj so ustanovili Lokalno akcijo skupino (LAS) Obsotelje in Kozjansko za novo programsko obdobje, do leta 2027. Združuje predstavnike javnega, gospodarskega in socialnega sektorja iz občin Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje. Kaj bo prinesla območju?

LAS-u se je včeraj pridružilo 38 podpisnikov, nove člane pa sprejemajo tudi v prihodnje. (Foto: RA Sotla)

Na ustanovni skupščini LAS Obsotelje in Kozjansko za programsko obdobje 2021–2027 so podpisali pogodbo za delovanje LAS, izbrali vodilnega partnerja in ivolili organe odločanja. Skupini se je znova pridružilo pet občin – Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje. Poleg njih pa še več deset ostaih subjektov javnega, gospodarskega in socialnega sektorja. Izvajali bodo projekte, ki jih bo določila strategija, ki jo bodo oblikovali do konca julija, vključitev v LAS pa bo omogočila možnost pridobitve črpanja sofinanciranja iz evropskega kmetijskega in regionalnega sklada.

LAS Obsotelje in Kozjansko sicer deluje že od leta 2008, v minulih dveh programskih obdobjih so na območju petih občin izvedli 72 projektov ter zanje pridobili 2,4 milijona evrov. Še podrobneje o pomenu LAS-a, ki še vedno sprejema nove člane, se je Anja Deučman pogovarjala z direktorico Razvojne agencije Sotla, ki je vodilni partner, Bojano Žaberl:



LAS Obsotelje in Kozjansko deluje na območju petih občin, povezuje pa se tudi z ostalimi LAS-i doma in na tujem. (Foto: RA Sotla)