november 30, 2023

Malčki na Planini pri Sevnici v novih igralnicah

Danes so na Planini pri Sevnici odprli dograjene in prenovljene prostore enote Vrtca Šentjur. Ta bo v sodobnejših igralnicah nudil več mest za predšolske otroke, saj so potrebe za vrtčevsko varstvo na Šentjurskem velike.

Vrtec na Planini pri Sevnici je najbolj oddaljena enota Vrtca Šentjur (Foto: Štajerski val)

Vrtec na Planini pri Sevnici je Občina Šentjur leta 2016 energetsko sanirala, a je težava primanjkovanja prostora ob povečanem vpisu ostala. Oddelek malčkov je bil tako nameščen tudi v bližnji osnovni šoli. V začetku tega leta je občina podpisala pogodbo za dograditev in preureditev stavbe. Ob današnjem odprtju je župan Občine Šentjur Marko Diaci o naložbi dejal:

Našteva še:

Vrednost naložbe znaša 1,3 milijona evrov, v celoti jo je krila občina. Kot še dodaja Diaci, so ob enem rešili tudi prostorsko stisko v šoli, kjer je zdaj znova na voljo računalniška učilnica. 

Da so bili novi prostori zelo potrebni, potrjuje tudi ravnateljica Vrtca Šentjur Elizabeta Jelen:

Na Planini pri Sevnici jih je 57. Ob tem ravnateljica dodaja:

Prostora je zdaj dovolj za vse vpisane otroke, v primeru dodatnega povpraševanja na opremo čaka še ena prazna igralnica. Elizabeta Jelen še pravi, da novi prostori tudi osmim zaposlenim nudijo boljše pogoje dela in možnosti za profesionalni ter osebnostni razvoj.

Možnost za vpis v vrtec na Planini pri Sevnici imajo sicer tudi otroci, ki so na čakalni listi v drugih enotah vrtcev. Vse so, z izjemo nekaj prostih mest za drugo starostno skupino, namreč povsem zasedne.

Kmalu tudi premiki pri gradnji parkirne hiše?

Na Planini pri Sevnici se sicer že nekaj let soočajo s težavo primanjkovanja parkirnih mest, zaradi česar so avtomobili čez dan parkirani po celem središču kraja. O tem smo poročali TUKAJ. Tudi na tem področju se utegnejo kmalu zgoditi premiki. Kot so nam sporočili iz podjetja Tajfun, je bilo končanje širitve vrtca namreč pogoj za nadaljnje načrte gradnje parkirne hiše, ki bi mejila na vrtčevsko dvorišče. Vrhnja ploščad bi še vedno nudila možnost organizacije prireditev, Tajfun pa bi ob tem zgradil še prostor za promocijo svojih izdelkov.

Zemljišče, na katerem bo predvidoma zrasla parkirna hiša (Foto: Štajerski val)

Garažno hišo podjetje načrtuje na območju današnjega asfaltiranega igrišča za avtobusno postajo in nekdanjim gostiščem Montparis. Predstavniki Tajfuna so v zadnjih mesecih sestankovali tako s predstavniki krajevne skupnosti kot Občine Šentjur, ki je lastnica zemljišča. V prihodnjih tednih se bodo, kot navajajo, podrobneje dogovorili o nadalnjih aktivnostih, prav tako bo treba prilagoditi projektno dokumentacijo, narediti geodetsko odmero in pridobiti potrebna zemljišča. Krajevna skupnost je že izvedla cenitev. (ViP)

Galerija slik