april 15, 2022

Milenca Krajnc: Občina Kozje pred številnimi novimi izzivi

15. april je praznik občine Kozje. S slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj ga bo obeležila 26. aprila. Županja Milenca Krajnc ocenjuje, da je za občino zelo aktivno naložbeno leto, saj so uresničili 29 večjih projektov, večmilijonske naložbe pa v sodelovanju z državo nadaljujejo tudi v letošnjem letu.

Občina si po navedbah županje Milence Krajnc z vlaganji na različnih območjih občine in za vse generacije občank in občanov prizadeva za enakomeren razvoj občine Kozje. (Foto: Radio Štajerski val)

Med največjimi projekti zadnjega leta županja občine Kozje Milenca Krajnc izpostavlja ureditev petih igrišč za medgeneracijsko druženje, prenovo igrišč z atletsko stezo v športnem parku Kozje ter obsežna vlaganja na državnem in lokalnem cestnem omrežju.

Naložbe v boljšo prometno infrastrukturo občina v sodelovanju z državno Direkcijo za infrastrukturo nadaljuje tudi v letošnjem letu, saj imajo trenutno v občini odprte tri večje projekte. Po besedah županje je v polnem teku rekonstrukcija ceste in sanacija posedkov na cesti Podsreda-Železno v dolžini dveh kilometrov, kjer nastaja tudi prva kolesarska steza v občini Kozje, začeli pa so tudi ureditev krožišča v naselju Kozje.

Občina nadaljuje tudi vlaganja v razvoj turizma. Lani je na gradu Podsreda uredila nova prenočišča, interpretacijski center in grajsko kavarno, zdaj si prizadeva še za ureditev dodatnih nočitvenih kapacitet s konferenčno dvorano, savnami in wellnessom. V sodelovanju z državo so prav tako pristopili h gradnji novega prizidka vrtca, prihodnji teden pa bodo položili tudi temeljni kamen za izgradnjo enote doma starejših v Kozjem.

Podrobneje o aktualnih izzivih in načrtih v lokalni skupnosti je županja Milenca Krajnc spregovorila v pogovoru s Snežano Prebil, prisluhnite jima v spodnjem posnetku.