maj 7, 2020

Minister Černač serijo obiskov po občinah začel v Slovenski Bistrici

Na delovnem obisku v Slovenski Bistrici se je včeraj mudil minister, pristojen za strateške projekte in kohezijo, Zvonko Černač. S tem je ministrstvo začelo niz pogovorov po občinah, ki se bodo vrstili vse do konca junija. Namen je izmenjava izkušenj pri črpanju evropskega denarja.

Minister je ob obisku Slovenske Bistrice med drugim dejal, da z evropskimi sredstvi v Sloveniji pišemo številne dobre zgodbe. (Foto: Služba Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko)

Minister Zvonko Černač se je v Slovenski Bistrici sestal z županom Ivanom Žagarjem ter si ogledal Regijski center za ravnanje z odpadki na Pragerskem in Industrijsko cono Impol. Na obisku so ga spremljali tudi državna sekretarka v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Monika Kirbiš Rojs, sicer do nedavnega direktorica slovenjebistriškega RIC-a, poslanka državnega zbora Karmen Furman in državni svetnik Milan Ozimič. To je bil prvi od obiskov občin, ki jih ministrstvo napoveduje vse do konca junija. O namenu je minister dejal:

 

Slovenjebistriški župan Ivan Žagar je kot predsednik razvojnega sveta vzhodne kohezijske regije za prihodnjo finančno perspektivo pri tem poudaril:

Župan je ministru predstavil tudi tri pomembne projekte za nadaljnji razvoj Občine Slovenska Bistrica. Sredstva zanje so že zagotovljena, a se zatika pri počasnem birokratskem aparatu. Gre za ureditev kanalizacije na Zgornji Polskavi ter izgradnjo vozlišča na Pragerskem in zahodne obvoznice. Glede slednje naj bi bil v teh dneh znan izbrani izvajalec del, če ne bo pritožb, bi z deli lahko začeli že v kratkem.

Foto: SVRK

Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor delniške družbe Impol 2000, je ob obisku ministra v njihovem podjetju povedal, da je Impol kljub epidemiji v prvih štirih mesecih posloval tako, kot so si začrtali konec preteklega leta, a so že aprila porabili presežke, ki so jih ustvarili v prvih treh mesecih. Za maj in junij predvidevajo okoli 10-odstotni padec, a ostaja Kolmanič optimist, saj imajo, kot pravi, svojo proizvodnjo izdelkov zelo razpršeno. (TA)