september 16, 2021

Ministrica obljubila novo šolo na Kalobju

Šolska ministrica Simona Kustec je ob torkovem vladnem obisku Savinjske regije med drugim obiskala občino Šentjur, ogledala si je Podružnično osnovno šolo Kalobje. Tamkajšnja šola in vrtec domujeta v zelo starem objektu, ministrica je krajanom obljubila novo šolo.

Ministrica Simona Kustec med ogledom šole na Kalobju. (Foto: MIZŠ)

Šolska stavba POŠ Kalobje, v kateri je tudi enota vrtca, je stara več kot 100 let. V zadnjih desetih letih je občina Šentjur po okvirnih ocenah v vzdrževalna dela vložila okoli 45.000 evrov. Šentjurska občina je v preteklosti že pripravila projekte za novo šolo ter se prijavila na dva razpisa, a neuspešno. Potres z epicentrom v hrvaški Petrinji konec lanskega leta pa je na objektu povzročil posamezne mikrorazpoke, zaradi česar so iz zgornjega nadstropja izselili otroke. Učence so preselili v spodnje nadstropje, vrtčevske otroke pa v objekt Prostovoljnega gasilskega društva Kalobje. Kmalu se bodo sicer lahko vrnili v šolsko stavbo, saj je sanacija lesenih konstrukcij, ki so jih naložile pristojne službe, pri koncu.

Šolo in vrtec na Kalobju je v torek obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simonja Kustec. Po ogledu je zagotovila, da bodo na Kalobju dobili novo šolo. Dejala je:



Šolska ministrica Simona Kustec, ravnatelj OŠ Hruševec Robert Gajšek in šentjurski župan Marko Diaci pred šolo na Kalobju. (Foto: MIZŠ)


Šentjurski župan Marko Diaci je po obisku ministrice dejal:

Tako o časovnici gradnje nove šole in vrtca na Kalobju še ni mogoče govoriti. (AD)

Foto: MIZŠ