april 3, 2024

Po Celju bo odmevalo mladinsko petje

Začenja se 35. Mladinski pevski festival v Celju

Začenja se 35. Mladinski pevski festival v Celju, ki prvi dan prinaša Pésemco, revijo otroških in mladinskih pevskih zborov občin Celje, Dobrna, Vojnik in Štore. Preverili smo, kaj se obeta v nadaljevanju.

Pogovarjali smo se z Nenadom Firštom, umetniškim vodjo (levo) in Davidom Preložnikom, programskim vodjo Mladinskega pevskega festivala v Celju. (Foto: Štajerski val)

Celje bo od danes pa do sobote gostilo 35. Mladinski pevski festival. Letošnja izvedba festivala bo nekaj posebnega, pod njegovo okrilje se namreč seli bienalno državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov. Festivalsko dogajanje se danes začne s Pésemco, festivalskim predtaktom, revijo otroških in mladinskih pevskih zborov občin Celje, Dobrna, Vojnik in Štore, ki bo ob 17. uri v Celjskem domu. Jutri ob 18. uri bo v Narodnem domu slavnostni koncert ob odprtju letošnjega festivala, na katerem bodo med drugim nastopili zmagovalci čisto prvega festivala. Kaj še prinaša Mladinski pevski festival v Celju pa slišite v spodnjem posnetku. Z umetniškim vodjo Nenadom Firštom in programskim vodjo festivala Davidom Preložnikom iz Zavoda Celeia Celje se je pogovarjala Nina Slak. (NS)