marec 28, 2024

Mlekarna Celeia nagradila najboljše dobavitelje mleka

Mlekarna Celeia že 42. leto zapored podeljuje nagrade največjim dobaviteljem mleka - tako kmetijam kot tudi kmetijskim zadrugam. Kmetija Marka Obrula je ponovno izstopala z več kot 800 tisoč litri mleka, medtem ko je Kmetijska zadruga Šaleška dolina prispevala več kot 14 milijonov litrov. Skupaj so v letu 2023 odkupili skoraj 70 milijonov litrov slovenskega mleka, ki izvira iz več kot 600 kmetij.

Prejemniki priznanj za največje količine oddanega mleka s strani rejcev. Priznanja sta podelila vodja nabave osnovne surovine v Mlekarni Celeia Alenka Ivanšek in direktor Vinko But. (Foto: Mlekarna Celeia)

Partnerstvo z rejci in kmetijskimi zadrugami
Mlekarna Celeia, kot vodilna slovenska zadružna mlekarna, daje velik poudarek sodelovanju z rejci mleka in kmetijskimi zadrugami. Njihov odkup mleka ne zagotavlja le stabilnosti poslovanja rejcev, temveč tudi dviguje kakovostno raven slovenske mlečne industrije. Direktor Mlekarne Celeia Vinko But poudarja: "V naši viziji ima podpora slovenskemu kmetu zelo jasno mesto in ponosni smo, da smo v preteklem letu z izključno slovenskih kmetij iz naših regij odkupili skoraj 70 milijonov litrov mleka, ki dosega izjemno pomemben standard kakovosti - je v celoti brez gensko spremenjenih organizmov".

Kmetija Obrul prva med kmetijami
Za leto 2023 je Marko Obrul iz Bezine pri Slovenskih Konjicah s 803 tisoč litri mleka ponovno postal največji dobavitelj mleka v kategoriji kmetij. Na drugem mestu je Primož Cizej iz Podvina pri Polzeli z okoli 739 tisoč litri, sledita pa Mitja in Vesna Tekavc iz Topolšice s 678 tisoč litri mleka.

Skupaj z direktorjem Mlekarne Celeia, Vinkom Butom, in vodjo nabave osnovnih surovin, Alenko Ivanšek, so nagradili prejemnike za največje količine oddanega mleka s strani zadrug. (Foto: Celeia Celje)

Največji dobavitelj Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Med kmetijskimi zadrugami je Kmetijska zadruga Šaleška dolina v letu 2023 prispevala največ mleka v Mlekarno Celeia - 14 milijonov 337 tisoč litrov. Kmetijsko-gozdarska zadruga Slovenske Konjice in Kmetijska zadruga Šmarje sta se uvrstili tik za njo s skoraj desetimi milijoni litrov mleka vsaka.

Mlekarna Celeia: Pionir pri odkupu senenega mleka
Mlekarna Celeia aktivno sodeluje z več kot 600 kmetijami iz različnih regij Slovenije, vključno s Savinjsko, Šaleško, Koroško, širšo Celjsko in Kozjansko regijo. Poleg odkupa slovenskega mleka brez gensko spremenjenih organizmov, so tudi prva in edina slovenska mlekarna, ki odkupuje seneno mleko. Njihovi izdelki so prejeli številna priznanja, med drugim tudi priznanje za inovacijo desetletja za njihov jogurt LCA ZELENE DOLINE, brez dodanega sladkorja in sladil, ki ga je podelil Inštitut za nutricionistiko. (SP)