april 3, 2022

Na cesti skozi Šmarje spet zastoji in dolge kolone

Pred nekaj meseci so na cesti skozi Šmarje pri Jelšah velike zastoje povzročala dela ob prestavitvi potoka izpod Barbare. Promet so usmerjali semaforji. Naslednje mesece bo podobno, vse do konca avgusta bo delna zapora na glavni cesti zaradi ureditve križišča pri Kašči.

Ob glavni cesti v Šmarju je veliko gradbišče, zdaj bo tudi na njej. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Prestavitev struge potoka, ki v središče Šmarja pri Jelšah priteče izpod vzpetine s cerkvijo svete Barbare, dela pa so sploh ob prometnih konicah povzročala dolge kolone vozil, o čemer smo pisali TUKAJ, je končana. A april prinaša novo delno zaporo glavne ceste, na križišču pri Kašči. Cesta, ki s tega križišča vodi proti osnovni šoli in pokopališču, je že nekaj časa zaprta, saj na njen gradijo nov most, o obvozih preberite TUKAJ. Zdaj pa se začenjajo tudi dela na samem cestišču.

»Z aprilom se začne ponovna delna zapora glavne ceste skozi naselje Šmarje pri Jelšah, ki bo predvidoma trajala do konca avgusta 2022. Zapora je nujna zaradi predvidenih del v sklopu celostne ureditve križišča pri Kašči. Dela potekajo v skladu s pogodbenimi obveznostmi in terminskim načrtom. Trenutno potekajo pripravljalna dela za razširitev in dvig vozišča glavne ceste, zaključujejo se vodnogospodarske ureditve struge potoka in postavljajo opažni sistemi za betoniranje mostne plošče,« razlagajo na šmarski občini. Ob tem dodajajo, da so v sklopu projekta med drugim že urejene parkirne površine, na območju gradbišča so tudi zamenjali vodovodno omrežje in prestavili glavni kolektor, ki vodi do čistilne naprave.

Projekt, ki je vreden okoli milijon evrov, vodi Direkcija RS za infrastrukturo, v sodelovanju s šmarsko občino. Ureditev parkirišč je sofinancirala Kmetijska zadruga Šmarje. Gradi celjsko podjetje VOC. (AD)