julij 16, 2020

Na Konjiškem bo zrasla nova enota šentjurskega varstveno delovnega centra

Varstveno delovni center Šentjur je pred pomembno naložbo. V Slovenskih Konjicah naj bi še to jesen začel graditi novo bivalno enoto. V prihodnosti novogradnjo načrtuje še v Šentjurju, potrebe po tovrstnih storitvah so namreč velike.

VDC Šentjur ima trenutno edino bivalno enoto na Podplatu, kmalu bo še v Slovenskih Konjicah, nato tudi v Šentjurju. (Foto: Radio Štajerski val)

Cilj so manjše, domače bivalne enote
Varstveno delovni center Šentjur (VDC Šentjur) ima svoje enote v Šentjurju, Slovenskih Konjicah, Šmarju pri Jelšah in na Podplatu. Kot je za naš radio povedal direktor Leon Štemberger imajo trenutno v treh enotah 92 uporabnikov, na Podplatu, kjer je njihova edina stanovanjska enota pa jih je še 10. Kot pravi Štemberger so potrebe po njihovih storitvah velike:

Tudi to je razlog, da bodo v Slovenskih Konjicah gradili novo bivalno enoto. In kako daleč so prizadevanja?

Projekt bo v večji meri financiralo Ministrstvo za delo, družino in enake možnosti, del denarja pa bodo prispevali občine Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče ter VDC Šentjur. Novo stanovanjsko enoto sicer v prihodnosti načrtujejo tudi v Šentjurju:

Štemberger še dodaja, da si prizadevajo graditi manjše, bolj intimne stanovanjske enote, ki so bolj domače in stanovalcem nadomeščajo njihov dom. (NS)