januar 30, 2024

Rogaška Slatina: težave z vodo, kaj bo z nogometom?

Dva ukrepa za izboljšanje stanja ob igrišču in na njem

Članska ekipa Nogometnega kluba Rogaška se je v lanski sezoni uvrstila v prvo slovensko nogometno ligo. Občina Rogaška Slatina je v nekaj mesecih modernizirala in povečala nogometni center. To je bil pogoj, da lahko Slatinčani tekme prve lige igrajo na domači zelenici. A v klubu opozarjajo, da so na igrišču in ob njem težave z odvodnjavanjem. Občino pozivajo k ukrepanju.

Ob igrišču in pri tribunah nastajajo velike luže, bo težavo rešila nova drenaža? (Foto: NK Rogaška)

Na občini Rogaška Slatina so pogodbo za modernizacijo nogometnega centra podpisali na začetku lanskega junija, kaj vse je obsegal projekt, preverite TUKAJ. V Nogometnem klubu Rogaška zdaj opozarjajo na težave. V deževnem vremenu ob igrišču in tudi na njem zastaja voda. Športni direktor kluba Nino Ivačič pravi:

Trenutno se članska ekipa na spomladanski del sezone državnega prvenstva pripravlja v hrvaškem Rovinju. Ivačiča skrbi, ali bodo naslednje domače tekme sploh lahko igrali na domači zelenici. Pravi, da so bile že vse dosedanje tekme na meji regularnega. Občino so v klubu tako pozvali k ureditvi težav z odvodnjavanjem. Sredi januarja nam je Ivačič povedal:



Iz Nogometne Zveze Slovenije so za naš radio sicer sporočili, da stadion Nogometnega kluba Rogaška v tej sezoni izpolnjuje zahteve za igranje tekme Prve lige Telemach. Groženj, da bi klubu prepovedali igrati naslednje tekme, če v centru ne uredijo odvodnjavanja, ne omenjajo.  
Težave z zastajanjem vode so tudi na igrišču, ki sicer ni bil del ureditve pod okriljem lanskega velikega projekta modernizacije nogometnega centra. (Foto: NK Rogaška)  

So se pa po našem poizvedovanju stvari premaknile na občini. Zgodili so se sestanki, ogledi igrišča in iskanje rešitev. Župan Branko Kidrič pri tem sicer pravi:

Težave ob igrišču in na njem bodo skušali rešiti z dvema ukrepoma. Kidrič razlaga:


Na slatinski občini zagotavljajo, da bodo do naslednje tekme izvedli dva ukrepa za boljše odvodvanjanje. (Foto: NK Rogaška)

Ukrepa bosta stala okoli 55.000 evrov, denar bo zagotovila občina. Kidrič pravi, da ju bodo izvedli najkasneje do 17. februarja, ko bo Rogaška igrala prvo tekmo spomladanskega dela državnega prvenstva pred domačimi navijači. Ta del sezone bodo Slatinčani, ki so trenutno povsem na dnu lestvice, sicer začeli 10. februarja, s tekmo v Ljubljani, proti Olimpiji.

Če bo slatinskim nogometašem uspel cilj - ostati prvoligaš - bodo v klubu in na občini, kot kaže, postavljeni pred nove infrastrukturne izzive. Iz Nogometne zveze so nam namreč še sporočili: "V skladu z infrastrukturnim pravilnikom NZS morajo klubi v prihodnji sezoni izpolnjevati nekatere nove zahteve (obvezna bo razsvetljava in video zaslon), česar pa stadion NK Rogaška v tem trenutku še ne izpolnjuje." (AD)