februar 14, 2023

Bo Planina pri Sevnici dobila parkirno hišo?

Posebno v dopoldanskem času se na Planini pri Sevnici tre avtomobilov. V kraju domuje eno najuspešnejših šentjurskih podjetij, Tajfun, ki pa težko zagotavlja parkirna mesta za preko 250 zaposlenih.

Dopoldanski vrvež na Planini pri Sevnici (Foto: Štajerski val)

Tajfun je za lažje parkiranje pred kratkim ob svoji proizvodni hali sicer razširil parkirišče, a jim prostora še vedno primanjkuje. Začasno so na Planini za namen parkiranja preuredili tudi športno igrišče za objektom nekdanje restavracije Montparis. Predsednik KS Planina pri Sevnici Jurij Hladin pravi:

Tajfun je konec leta na svojem Facebook profilu predstavil idejo, da bi na igrišču, kjer je začasno parkirišče, zgradili parkirno hišo v treh nivojih. Ob tem bi na delu zemljišča podjetje gradilo tudi lasten predstavitveni center, t. i. showroom, ki bi vključeval tudi bar in predavalnico.

Projekt so pred meseci predstavili tudi Krajevni skupnosti Planina pri Sevnici. Vrhnji nivo parkirne hiše bi bil namreč namenjen javni rabi, spodnja nivoja, približno 140 parkirnih mest, pa zaposlenim v Tajfunu. A, kot pravijo, jim KS zelene luči še ni dala, saj so med svetniškimi vrstami naleteli na nekaj pomislekov, da bi zaradi gradnje objekta kraj ostal brez dela zelenih površin, prav tako brez prireditvenega prostora. Podjetje sicer odgovarja, da bi lahko dogodki, kot je tradicionalna Angelska nedelja, ki so doslej potekali na parkirišču, tudi kasneje potekali na vrhnjem nivoju parkirne hiše. Zelenih površin bi bilo ob tem sicer res nekoliko manj, a da bodo poskrbeli za dodatno drevesno zasaditev. Predsednik krajevne skupnosti odgovarja:

Dokler niso lastniki zemljišča, v podjetju Tajfun podrobnejših informacij ne dajejo. Prodajo zemljišča bo sicer treba uskladiti tudi s šentjursko občino. (ViP)