november 12, 2021

Zaradi del na Pragerskem nov prometni režim

Na Pragerskem so začeli graditi dolgo pričakovani podvoz na območju železniške postaje, zato je od danes zaprta popolna zapora Ptujske ceste. Tako bo do konca maja leta 2023.

V okviru velikega projekta bo tudi postaja na Pragerskem dobila novo podobo. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)

Gre za dela v okviru 89 milijonov evrov vrednega projekta nadgradnje železniškega vozlišča in postaje Pragersko, o čemer smo podrobneje pisali TUKAJ. To dopoldne so vzpostavili popolno zaporo lokalne ceste Šikole–Pragersko (Ptujska cesta) na območju nivojskega prehoda čez železniško progo Slovenska Bistrica–Pragersko v dolžini približno 160 metrov.

»V času popolne zapore bo za osebna vozila, avtobuse in tovornjake voden obvoz po obvoznici Pragersko. Traktorji bodo preusmerjeni po vzporednih lokalnih cestah in poljskih poteh. Za pešce in kolesarje bo čez območje tirov vzpostavljen zavarovan nivojski prehod. Pešci bodo lahko v smeri Gaja pri Pragerskem in iz njega dostopali do začasnega prehoda mimo stanovanjskih objektov ulice Ob železnici. Začasni dostop za stanovalce ulice Ob železnici bo po začasno vzpostavljeni cesti,« sporočajo iz Direkcije za infrastrukturo.

Nov prometni režim bo dolgotrajen, saj je uaključek del predviden konec maja leta 2023. Grafiko obvozov in začasnih pešporti vidite spodaj. (AD)


Obvozi med delii. (Foto: DRSI)



Nove poti za pečce. (Foto: DRSI)