april 19, 2022

Na Sveti Emi bo Center šolskih in obšolskih dejavnosti

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je z županom Podčetrtka Petrom Misjo podpisala pismo o nameri za vzpostavitev dejavnosti Centra šolskih in obšolskih dejavnosti v objektu stare šole v naselju Sveta Ema. Objekt, v katerem bo 64 nočitvenih kapacitet, bo po prvih ocenah stal okoli dva milijona evrov. Zaživel naj bi do leta 2024.

Objekt na Sveti Emi bodo prenovili in v njem uredili Center šolskih in obšolskih dejavnosti. (Foto: Občina Podčetrtek)

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport namerava v objektu stare šole na Sveti Emi urediti Center šolskih in obšolskih dejavnosti. V objektu, ki ga bo treba pred obnovo celovito urediti, bodo nastanitvene kapacitete za vsaj 64 oseb. "Zamisel za vzpostavitev centra se je porodila pred nekaj meseci ob vladnem obisku v regiji in od besed smo hitro prešli k dejanjem," je ob današnjem podpisu pisma o nameri dejala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec:

S podpisom pisma se je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zavezalo, da bo projekt, ki je trenutno v fazi idejne zasnove, tudi finančno podprlo. Ureditev centra naj bi po prvih izračunih stala okoli dva milijona evrov. Pri tem ministrica pojasnjuje:


Ob podpisu pisma o nameri ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, župan Podčetrtka Peter Misja in gospodarski minister Zdravko Počivalšek. (Foto: Radio Štajerski val)

Misja: Sveta Ema in Vonarje dobivata nov razvojni zagon
Pri vzpostavitvi centra ministrstvo za šolstvo vseskozi tesno sodeluje z občino Podčetrtek, kjer ocenjujejo, da gre za enega pomembnejših projektov na tem območju. Župan Peter Misja je zamisel ministrice o vzpostavitvi centra na Sveti Emi z zadovoljstvom podprl, saj bo z ureditvijo stare šole poskrbljeno za ohranitev in oživitev objekta z novimi vsebinami. Občina mora zdaj urediti le še formalnosti z lastništvom objekta, razlaga Misja:

Po navedbah Misje bo z vzpostavitvijo Centra šolskih in obšolskih dejavnosti območje Svete Eme in okolice dobilo nov razvojni zagon. Hkrati izpostavlja ureditev štirih hektarov območja Vonarskega jezera v Turistično-rekreativni center, ki je v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Območje Svete Eme in Vonarja bo po županovih besedah z dodatno infrastrukturo dobilo novi zagon, s prihodom šolarjev in turistov pa dodatni razvoj. Misja pričakuje, da bo novi center zaživel v prihodnjih dveh letih. (SP)