marec 28, 2023

Na Treh kraljih dobra smučarska sezona

V Rekreacijsko turističnem centru Trije kralji so prejšnjo nedeljo zaključili smučarsko sezono. Ob lepem vremenu so opravili skoraj 100 smučarskih dni, v zimskih radostih je pri njih uživalo preko 24 tisoč smučarjev. Poletne mesece bodo v centru izkoristili za izgradnjo nove, okoli 3,8 milijona evrov vredne štirisedežnice.

Kljub zelo toplemu začetku zime so imeli na Treh kraljih v zadnji sezoni lepo in debelo snežno odejo, ki je omogočila kar 98 smučarskih dni. (Foto: Radio Štajerski val)

Največ domačih gostov, sledijo Hrvati in Madžari
Z zimsko smučarsko sezono so na RTC Jakec TRIJE KRALJI nad Slovensko Bistrico zadovoljni. Po navedbah direktorja Aleša Juharta so namreč našteli 98 smučarskih dni, obiskalo jih je nekaj več kot 24 tisoč smučarjev, kar je sicer 7 odstotkov manj kot v zadnji smučarski sezoni. "Zadnja smučarska sezona je bilo odlična predvsem zaradi lepega vremena, saj so bili vsi vikendi lepi in sončni, s pravimi temperaturami za smučanje. Takšno sezono bo težko ponoviti," razlaga Aleš Juhart.

Na Treh kraljih so po navedbah Juharta tudi v zadnjem letu prevladovali domači gosti, nekaj ljubiteljev smuke je bilo tudi iz sosednje Hrvaške, Madžarske in drugih držav.

 
Na smučišču na Treh kraljih so letos izpeljali 12 tekem. (Foto: fb RTC Jakec Trije kralji)

Poleti v gradnjo nove štirisedežnice
Letošnjo zimo si bodo na Treh kraljih zapomnili predvsem po tem, da so še zadnjič uporabljali vlečnico Veliki vrh, ki jo bo že prihodnje leto nadomestila nova štirisedežnica. Po napovedih Juharta bodo uredili bodo tudi lokostrelski poligon, bike park in veliko plezalno steno na Velikem vrhu. Projekt izgradnje štirisedežnice z ostalo infrastrukturo mora biti zaključen do 10. novembra, razlaga o časovnici projekta Aleš Juhart.

Celotna naložba v posodobitev smučišča na Treh kraljih je vredna preko 3,8 milijona evrov, od tega so pridobili dobre 3 milijone evrov državnega sofinanciranja za prestrukturiranje smučišča v celoletno gorsko središče. Juhart pravi, da na Treh kraljih že sedaj obratujejo skozi celotno leto, saj skozi celotno leto ustvarijo več kot polovico prihodkov v poletni turistični sezoni. "Več kot 55 odstotkov prihodkov ustvarimo poleti. Je pa res, da bomo lahko z novostmi še okrepili ta tržni delež in na nek način goste še bolj zadovoljili z dodatnimi aktivnostmi, ki jih doslej nismo imeli," pojasnjuje Aleš Juhart. (SP)


Letos nameravajo na Treh kraljih postaviti še nov lokostrelski poligon, bike park s tremi spusti z Velikega vrha in plezalno steno na Velikem vrhu. (Foto: fb RTC Jakec Trije kralji)