marec 13, 2022

Na Zreško Pohorje vabijo tudi avtodomarje

Na Zreškem Pohorju so se ta teden razveselili turističnih novosti. Na Resniku so slovesno odprli postajališče za avtodome, na Skomarju pa turistični infomat.

V sredo je bil na Zreškem Pohorju slovesen dogodek s prerezom traku. (Foto: Občina Zreče)

Projekt razvoja turistične infrastrukture na Zreškem Pohorju je izvedla Občina Zreče, v sodelovanju s partnerjema, Turističnim društvom Resnik–Rogla ter združenjem LTO Rogla–Zreče. Župan Boris Podvršnik je na slovesnosti, ki se je je udeležila tudi direktorica Slovenske turistične organizacije Ilona Stermecki, dejal:



Na Resniku je prostora za 4 avtodome. (Foto: Občina Zreče)

Projekt je stal nekaj več kot 70.000 evrov, z njim so se prijavili tudi na razpis razvoja podeželja, v skopu Lokalne akcijske skupine od Pohorja do Bohorja. Postajališče za avtodome sicer ni prvo v občini, imajo jih tudi na Rogli in v Zrečah, saj je spoznavanje Evrope z avtodomi v zadnjih letih postalo izjemno priljubljeno. Pridobitve v sklopu projekta sicer prinašajo možnosti za še nadaljnji razvoj turizma, o katerem župan razlaga:

Podvršnik upa, da bosta letošnje leto in umirjanje epidemije omogočila, da bodo znova lahko organizirali tudi prireditve, ki prav tako na Zreško privabljajo številne obiskovalce od blizu in daleč. (AD, AR)