februar 24, 2023

Soglasje Nežiki Pavlič Brečko za direktorico Centra Noordung

Vlada je na včerajšnji seji podala soglasje Nežiki Pavlič Brečko za novo direktorico Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju. V ponedeljek bo o tem odločal še vitanjski občinski svet.

Nežika Pavlič Brečko je Konjičanka, ki je s svojo predstavitvijo med tremi kandidati najbolj prepričala svet zavoda. (Foto: FB Neža Pavlič Brećko)

Vlada je na seji razrešila dosedanjega Dominika Kobolda, ki je, kot smo že poročali TUKAJ, iz osebnih razlogov konec lanskega leta podal odstop. Na razpis je po podatkih ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport prispelo pet prijav, pri čemer dva od kandidatov nista izpolnjevala pogojev. Med ostalimi je svet zavoda kot najprimernejšo za novo direktorico izbral Nežiko Pavlič Brečko. Vlada ji je včeraj podala soglasje. Zdaj potrebuje še soglasje občine Vitanje – občinski svet bo o tem razpravljal v ponedeljek.

Nežika Pavlič Brečko, ki je trenutno direktorica Mladinskega centra Dravinjske doline, naj bi na direktorski stolček Centra Noordung sedla s 1. marcem. Mandat je petletni. (AD)